به گزارش روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی خراسان جنوبی، مدیر جهاد کشاورزی سربیشه با بیان اینکه سالیانه 120 تن قارچ در شهرستان سربیشه تولید و به شهرهای همجوار صادر میشود، گفت: قارچهای پرورشی سرشار از پروتئین، کلسیم، فسفر و ویتامین و انواع اسیدهای آمینه ضروری هستند که به همین دلیل دارای ارزش غذایی بالا بوده و به عنوان طلای سفید معروفند.
مریم جوادی بایگی با بیان اینکه در شهرستان سربیشه یک واحد تولید قارچ وجود دارد، اظهار کرد: این واحد هماکنون 10 سالن به مساحت 1200 مترمربع فعال دارد.
وی افزود: سالانه 120 تن قارچ برداشت و به داخل و خارج استان صادر میشود و این مجموعه توانسته برای 10 نفر اشتغال مستقیم ایجاد کند.
مدیر جهاد کشاورزی سربیشه با بیان اینکه این واحد سال 95 به عنوان نمونه استانی انتخاب شده است، تصریح کرد: اصلیترین تفاوت بین قارچهای طبیعی و قارچهای پرورشی در این است که قارچهای پرورشی در هر زمان قابلیت تولید دارند و این اطمینان وجود دارد که خوراکی هستند و با اینکه از بقایای مواد زاید گیاهی و صنعتی تغذیه میکنند، سرشار از پروتئین، کلسیم، فسفر و ویتامین و انواع اسیدهای آمینه ضروری هستند که به همین دلیل دارای ارزش غذایی بالا بوده و به عنوان طلای سفید معروفند.
جوادی بایگی یادآور شد: از دیگر خواص پرورش قارچ استفاده از کمپوست باقیمانده از پرورش این محصول به عنوان یک کود کامل و مکمل در بحث باغات و محیطهای گلخانهای به عنوان سطح بستر و محیط کشت برشمردند.
وی خاطرنشان کرد: این واحد در سال 84 با راهاندازی یک سالن به مساحت 110 مترمربع و با ظرفیت تولید سه تن قارچ در هر دوره در روستای هریوند آغاز به کار کرد.