به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی، دکتر اصغر زاده امروز شنبه(5 اسفند) درآیین افتتاح دوره ملی آموزشی توسعه اقتصادی پرورش شتر که در شهرستان بشرویه و در محل هتل کیان برگزار شد با اشاره به اینکه خراسان جنوبی سومین استان پهناور کشور است خاطرنشان گفت: سرمایه گذاری در حوزه صنعتی شدن پرورش شتر و فراوری محصولات آن باید سرعت گیرد
مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی افزود: در حال حاضر استقبال خوبی از فرایند فراوری محصولات دامی صورت گرفته و سرمایهگذاران آلمانی وارد کشور شده اند تا در راستای صنعتی شدن محصولات شتر سرمایه گذاری کنند.
دکتر اصغرزاده بیان کرد: خراسان جنوبی سومین استان پهناور کشور محسوب میشود و متاسفانه محصولات دامی به خصوص شتر به صورت خام فروشی عرضه می گردد که بیشترین دلیل آن کمبود صنعتی شدن محصولات دامی می باشد.
وی افزود: در حال حاضر استقبال خوبی از فرایند فراوری محصولات دامی صورت گرفته و سرمایهگذاران آلمانی وارد کشور شده اند تا در راستای صنعتی شدن محصولات شتر سرمایه گذاری کنند.
مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه پرورش شتر گام موثری در جهت توسعه اقتصادی است بیان کرد: کوهان شتر، روغن ، گوشت و شیر از جمله محصولات بسیار خوبی برای صادرات محسوب می شود.
اصغرزاده افزود :شیر شتر خاصیت دارویی دارد که متاسفانه تاکنون تنها از شیر شتر به عنوان یک فرآوری لبنی استفاده می شود.
وی با اشاره به اینکه کارگاههای اختصاصی در خصوص پرورش شتر برگزار نشده است گفت :متاسفانه در استان خراسان جنوبی کارگاه اختصاصی شتر و یا آزمایشگاه فرآوری شیر شتر نداریم.
مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی افزود: یکی از ظرفیتهای خوب خراسان جنوبی پرورش شتر مرغ است که بهره وری اقتصادی بسیار زیادی نیز دارد ، اگر از این ظرفیتها به صورت صنعتی و سرمایهگذاری استفاده شود خراسان جنوبی میتواند به تولیدکننده محصولات شتر و شترمرغ حتی در خاورمیانه تبدیل شود .
اصغرزاده با اشاره به اینکه شیر شتر باید قبل از مصرف جوشانده شود گفت : خطر ابتلا به تب مالت در این نوع شیر بالاست و باید قبل از مصرف حتماً جوشانده شود .
وی افزود: برخی بیماریها در استان های همجوار در شتر مشاهده شده ولی در خراسان جنوبی مورد خاصی مشاهده نشده است.