به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی،مدیر امور باغبانی سازمان گفت: امسال به دلیل رطوبت بالا و گرمای هوا در زمان گلدهی و به دنبال آن ریزش گل عناب، تولید این محصول در استان بیش از ۳۰ درصد کاهش یافته است.
عبدالرضا رضایی افزود: سال گذشته هفت هزار تن عناب از باغات استان برداشت شد که میزان تولید محصول امسال با کاهش چشمگیر آن، پنج هزار و ۵۰۰ تن پیش بینی شده است.
وی بیان کرد: سطح زیر کشت عناب در استان سه هزار و ۸۶۳ هکتار است که از این میزان سه هزار و ۶۵۰ هکتار آبی و ۲۱۴ هکتار دیم هستند.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی اظهار داشت: خراسان جنوبی با تولید ۹۸ درصد عناب قطب تولید این محصول در کشور است و بیش از ۹ هزار و ۵۰۰ نفر بهرهبردار این محصول هستند.
وی با بیان اینکه بیشترین سطح کاشت عناب استان به ترتیب مربوط به به شهرستانهای خوسف، بیرجند و سربیشه اختصاص دارد اظهار داشت: برداشت عناب تازه از اواسط مرداد آغاز و تا اواخر شهریور ادامه دارد.
رضایی با اشاره به اینکه بیشترین ارقام تولیدی استان رقمهای بومی ثبت شده به نام روستای سیوجان و بخش ماژان خوسف هستند یادآور شد: محصول این مناطق امسال با کاهش چشمگیری مواجه شده است.
وی گفت: عناب گیاهی مقاوم به خشکی، شوری، نوسانات دما، آفات و بیماریها بوده و در دوران خشکسالی کمترین خسارت را در مقابله با سایر محصولات متحمل شده است.
وی افزود: یکی از مزیتهای درخت عناب این است که تا پنج مرحله گلدهی میکند که سه مرحله اصلی است این عامل سبب جلوگیری از ضرر و زیانهای فراوان ناشی از گرما، سرما، نوسانات دمایی، آفات و سایر میشود.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی بیان کرد: امسال مناطق سردتر از لحاظ تولید محصول وضعیت بهتری دارند اما در برخی مناطق مرحله اول گلدهی حذف شده و خساراتی به بهرهبرداران وارد کرده است.
رضایی اظهار داشت: آندسته از کشاورزانی که نسبت به بیمه باغات خود اقدام کردهاند میتوانند برای جبران خسارت اقدام کنند اما برای سایر بهرهبرداران هنوز اقدامی نشده و پیگیری و مکاتبات لازم را انجام خواهیم داد.
هفته گذشته معاون برنامهریزی و امور اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: پیشنهاد راهاندازی صندوق حمایت از تولید و صادرات زرشک و عناب ارائه شده است و در سفر قریب الوقوع وزیر جهاد کشاورزی به استان پیگیری میشود.
بررسی وضعیت محصول عناب در ۱۰ سال گذشته نشان میدهد سطح زیر کشت این محصول در خراسان جنوبی ۳۱۱ درصد و تولید آن ۳۷۰ درصد افزایش داشته است.