به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی، رییس سازمان گفت: سالانه حدود ۲۲ هزار تن زرشک خشک در استان تولید میشود و بر حسب میزان تولید، مقدار کمی محصول زرشک خراسانجنوبی به بازارهای جهانی راه مییابد.
غلامرضا قوسی افزود: بیش از ۱۶ هزار و ۷۲۶ هکتار از سطح زیرکشت باغات استان مربوط به محصول زرشک است که سالانه ۲۲ هزار تن محصول از این باغات برداشت میشود.
وی با بیان اینکه سالانه شش هزار و ۶۰۰ تن محصول زرشک در استان بستهبندی و دو هزار و ۷۷۰ تن فرآوری میشود، عنوان کرد: سالانه کمتر از دو درصد زرشک خراسانجنوبی صادر و بیشتر محصول زرشک در داخل کشور مصرف میشود که بهدلیل شیوع ویروس کرونا مصرف آن کاهش یافته است.
رییس سازمان جهادکشاورزی خراسانجنوبی با اشاره به ضربه مهلک کرونا به زرشککاران استان و تمهیدات اندیشیده شده برای جبران بخشی از این ضررها، گفت: هفت غرفه در میادین میوه و تره بار در تهران و مشهد پیشبینی و هماهنگیهای لازم برای توزیع زرشک تازه و خشک انجام شده است.
قوسی اضافه کرد: با تعدادی از کارخانههای فرآوری و تولید محصولات غذایی بزرگ کشور در حال رایزنی هستیم تا زرشک تازه در اختیارشان قرار گیرد و یک خط تولید به این محصول اختصاص یابد.
وی با اشاره به دیدار انجام شده با رئیس سازمان توسعه تجارت و بازرگانی وزارت صمت و معاون امور اقتصادی وزارت امور خارجه برای صادرات زرشک، توضیح داد: سازمان جهاد کشاورزی استان در نامهای از وزارت امور خارجه کشور خواسته است برای توسعهی صادرات زرشک در سفارتخانههای ایران، ویترین زرشک راهاندازی شود تا این محصول به مشتریان خارجی بیشتر شناسانده شود و متقاضیان خارجی خرید این محصول افزایش یابد که گویا وزارت امور خارجه نیز با این درخواست موافقت کرده است!
رییس سازمان جهادکشاورزی خراسانجنوبی ادامه داد: به نماینده مردم قاینات و زیرکوه پیشنهاد دادیم تا برای ارائه تسهیلات ارزانقیمت به زرشککاران، تسهیلات ارزانقیمت برای راهاندازی واحدهای فرآوری و استمهال تسهیلات بهرهبرداران زرشک، مصوبه مجلس را بگیرد.
وحید ضیائیاناحمدی، مدیر تعاون روستایی خراسانجنوبی با بیان اینکه بهدلیل شیوع ویروس کرونا، خرید و فروش زرشک سخت و کاهش قیمت و رکود بر بازار هم بر مشکلات افزوده است، گفت: به صورت تخمینی حدود یک سوم محصول زرشک استان روی دست کشاورزان باقی مانده است.