به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی، مدیر حفظ نباتات سازمان بیان داشت : رویکرد حفظ نباتات در حوزه پدافند غیر عامل ، تقویت بخش خصوصی، استفاده از پتانسیل و مشارکت کشاورزان برای پیشبرد برنامه‌ها، ایجاد تعامل سازنده با بخش‌های وابسته وایجاد ساختار برای پدافند غیرعامل در حوزه پیش آگاهی و توسعه مبارزه غیرشیمیایی با عوامل خسارتزای گیاهی در مزارع و باغات است.

مهدی یوسفی اظهار کرد: استفاده ازتوان بخش خصوصی ، ساماندهی فروشندگی‌های سموم و نظارت بر توزیع سموم از مسیر قانونی از برنامه‌های مهم دراین حوزه میباشد.

وی با ارائه گزارشی ازفعالیت‌های حفظ نباتات گفت: در استان 16 کلینیک گیاه‌پزشکی و 57 فروشندگی سموم مجاز و تعداد دو انسکتاریوم فعال وجود دارد که در کنار بخش دولتی کار رصد ، پایش آفات و بیماریهای گیاهی، اطلاع رسانی و تامین به موقع سموم، تجهیزات کنترل غیر شیمیایی و عوامل بیولوژیک را بر عهده دارند.

وی در ادامه اظهار داشت: بازدید از فروشگاه های عرضه  سموم و کودهای شیمیایی جهت نظارت بر فروش وآموزش بهره برداران جهت استفاده بهنگام و بهینه ، پیگیری و ترویج استفاده از کودهای آلی زیستی و تجهیزات کنترل غیر شیمیایی آفات و بیماریهای گیاهی،  تهیه برنامه اجرایی در زیر بخش های گیاهپزشکی وابسته به زراعت و باغبانی، جهت تولید محصول سالم و پیش آگاهی به کشاورزان و تعیین زمان و روش مناسب مبارزه از اهم فعالیتهای حفظ نباتات در حوزه پدافند غیر عامل میباشد.

وی تصریح کرد : با وجود دو پست قرنطینه خارجی در منطقه مرزی ماهیرود و منطقه ویژه اقتصادی بیرجند، همکاری باغداران با کارشناسان حفظ نباتات در پست های قرنطینه ای ثابت و سیار میتواند در جلوگیری از انتقال نهال های غیر مجاز، باعث ممانعت از ورود، انتشار و استقرار آفات قرنطینه ای خارجی و نیز کنترل و محدود کردن مناطق آلوده به آفات قرنطینه ای داخلی گردد. در راستای ارتقاء سطح آگاهی و دانش باغداران محترم مانور مبارزه با آفت قرنطینه ای مگس میوه مدیترانه ای در شهرستان طبس  با هماهنگی و نظارت مدیریت محترم جهاد کشاورزی شهرستان طبس انجام شد.

وی با اشاره به انجام مبارزه با ملخ صحرایی در سطح 30274 هکتار از اراضی استان در سالجاری بیان داشت: خوشبختانه با همکاری کشاورزان منطقه وکارشناسان مدیریت و مراکز جهاد کشاورزی و سایر دستگاههای اجرایی، این آفت به موقع کنترل ومهار گردید و در همین راستا مانوری به صورت آموزشی و نمادین با هدف آماده باش ، هماهنگی وهمکاری سایر دستگاهها با نظارت مدیریت محترم جهاد کشاورزی در دو شهرستان خوسف و درمیان انجام شد.

وی در ادامه اظهار داشت: با توجه به هشدارهای انجام شده توسط سازمان حفظ نباتات کشور و هجوم احتمالی  ملخ صحرایی در آبان و آذر سال جاری ، کنترل این آفت خطرناک نیاز به عزم جدی تمام دستگاهها وکشاورزان منطقه دارد تا با هماهنگی با هم به موقع وارد عمل شده وجلوی خسارت به بخش کشاورزی استان گرفته شود.