به گزارش روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی خراسان جنوبی، معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان در نشست خبری آنلاین با خبرنگاران گفت: با توجه به شیوع کرونا و مشکلاتی که درخصوص تامین نیروی کارگری وجود دارد، امسال باید پروتکلهای بهداشتی در جمعآوری محصول و باز کردن گل زعفران رعایت شود.
محمدرضا اکبری افزود: برای برداشت گل زعفران در خراسان جنوبی دستگاهی برای این منظور در برخی شهرستانها وجود دارد که سال گذشته نیز برای برداشت محصول از آن استفاده شد.
وی بیان کرد: امسال از طریق رایزنی که با پارک علم و فناوری استان انجام شده است برای برداشت زعفران بدون دخالت دست و با کیفیت بهتر از این دستگاه استفاده خواهد شد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی اظهار داشت: در شهرستان طبس نیز دستگاهی تولید شده که اگر تایید شود در سایت مکانیزاسیون بارگذاری خواهد شد و کشاورزان قادر به استفاده از این دستگاه برای برداشت محصول خواهند بود.
وی تصریح کرد: فعالیتهای مرتبط با برداشت، پَر کردن، خشک کردن و بستهبندی زعفران نیازمند نیروی کار زیاد است که بخشی از این اقدامات در محیطهای بسته انجام میشود.
اکبری گفت: در تمامی مراحل تهیه این محصول باید پروتکلهای بهداشتی برای پیشگیری از شیوع ویروس همهگیر کرونا مورد توجه ویژه کشاورزان و بهرهبرداران قرار گیرد.
وی تاکید کرد: کارگران برداشت گل زعفران باید قبل از ورود به مزرعه نسبت به رعایت دستورالعملهای بهداشتی توجیه شوند و دستهای خود را با آب و صابون شست و شو دهند.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی افزود: همچنین کارگران باید در زمان برداشت محصول، رعایت فاصله اجتماعی حداقل یک و نیم متری با کارگر مجاور را رعایت کنند.
وی با بیان اینکه خراسان جنوبی رتبه نخست کیفیت محصول زعفران را در کشور دارد گفت: زعفرانکاران دقت داشته باشند با رعایت پروتکلهای بهداشتی و خشک کردن محصول در مکان و محیط مناسب، استفاده نکردن از حشرهکش در محیط مربوطه و استفاده از توریهای ابریشمی برای خشک کردن محصول، کیفیت زعفران استان را حفظ کنند.
خراسان جنوبی رتبه دوم سطح زیر کشت زعفران را پس از خراسان رضوی داراست و رتبه نخست کیفیت محصول زعفران را در کشور دارد.