به گزارش روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی خراسان جنوبی، مدیر جهادکشاورزی شهرستان فردوس با بیان اینکه فصل زمستان در کشاورزی از اهمیت ویژه ای برخوردار است، گفت: انجام برخی اقدامات در مزارع و باغات در فصل زمستان و اوایل بهار توسط کشاورزان، تأثیر بسزایی در مقابله با آفات و بیماریها و کنترل علفهای هرز دارد، طوری که به واسطه انجام برخی عملیات در مزارع و باغات در طول فصل سرما، عملکرد محصول به طور قابل ملاحظهای افزایش مییابد.
موسی سلیمانی افزود: از جمله اقدامات مهم فصل زمستان که از خسارت آفات و بیماریها در سال بعد جلوگیری می کند می توان به موارد ذیل اشاره کرد:
سمپاشی درختان با استفاده از محلول بردو 2 درصد: به منظور کنترل بیماریهای قارچی و باکتریایی مانند انواع شانکر ها و لکه غربالی درختان دانه دار و هسته دار پس از انجام عملیات هرس نسبت به سمپاشی درختان با محلول بردو اقدام نمایید.
هرس زمستانه و حذف شاخه های خشک و نیمه خشک: هرس شاخه های خشک 10 تا 20 سانتی متر زیر محل آلودگی به منظور کنترل آفات چوبخوار، پوستخوار و انواع شپشکها موثر واقع می شود.
استفاده از کود حیوانی کاملا پوسیده: به منظور کنترل تخم علفهای هرز و آفات، از کود حیوانی کاملا پوسیده در چالکود و کانالکود استفاده شود.
یخ آب زمستانه: در عملیات یخآب زمستانه، مزارع و باغات به صورتغرقاب آبیاری شده و با یخ زدن آب سطح زمین در اثر سرما، عوامل بیماریزایی از قبیل فرم زمستانگذران آفات (تخم ولارو آفت ) و همچنین بذر علفهای هرز از بین میروند.
روغن پاشی زمستانه: استفاده از روغن ولک 80 درصد با دوز دو درصد در زمان تورم جوانه ها باعث کنترل و کاهش جمعیت آفاتی مانند کنه، شته و شپشکها می شود.
رعایت بهداشت باغ : حذف علف های هرز داخل و حاشیه باغات و مزارع و خودداری از قرار دادن شاخه های هرس شده آلوده به عوامل بیماریزا در حاشیه باغات بعنوان پرچین و دیوار سبب کنترل و کاهش جمعیت آفات و بیماریها می شود.
جمع آوری برگهای خزان کرده پای درختان: با توجه به اینکه برخی از عوامل بیماریزا مانند لکه آجری بادام و سفیدک سطحی و ... بخشی از سیکل زندگی خود را روی برگهای خزان کرده پای درختان می گذرانند بهتر است نسبت به جمع آوری برگهای ریخته شده پای درختان اقدام و برگهای جمع آوری شده را سوزانده و یا در تولید کمپوست مورد استفاده قرار دهیم.