به گزارش روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی خراسان جنوبی، صبح روز گذشته (26آبان99) استاندار خراسان جنوبی، رییس سازمان و جمعی از مدیران و معاونین و مسئولین استانی و شهرستان از مزرعه زعفران، دستاوردهای مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان، مجتمع گلخانه‌ای محمدیه خوسف، باغات زرشک مهمویی و کارخانه فرآوری زرشک شرکت تعاونی کشاورزی دامداران سده در شهرستان قاینات بازدید کردند.
هدف از این بازدید، رصد شرایط موجود، آشنایی با بخشی از کشاورزی استان و نیز ظرفیت‌های تحقیقاتی مرکز تحیقات و بررسی راه‌های توسعه خدمات به کشاورزان در این مرکز بود.
ملانوری در نخستین گفتگوهایش بعد از انتصاب به سمت استانداری خراسان جنوبی، محصولات استراتژیک را قابلیت‌هایی برشمرد که درصورت توجه می‌توانند در توسعه استان نقش آفرینی کنند.
مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان، یک سازمان ویژه تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی در شهر خوسف است که در سال ۱۳۸۲ و با هدف پژوهش و تحقیق بر روی محصولات کشاورزی و دامی استان تأسیس شده است.
تدوین اطلس ذخایر ژنتیکی محصولات باغی، معرفی ژنوتیپ‌های برتر گل محمدی بر اساس عملکرد مطلوب گل، احداث اولین باغ الگویی متراکم پیوندی عناب در کشور، بررسی اثر مقادیر آب آبیاری در دو روش آبیاری قطره ای و شیاری بر عملکرد هندوانه و ... از مهم‌ترین دستاوردهای پژوهشگران این مرکز است.
استاندار خراسان جنوبی، در جریان بازدید از مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان در یکی از زمینهای زعفران جنب این مجموعه حضور یافت.
ملانوری در این بازید در جریان روند کاشت، داشت و برداشت زعفران قرار گرفت. ۱۶ هزار و ۸۰۷ هکتار از مزارع استان زیر کشت زعفران است و پیش‌بینی می‌شود امسال ۷۰ تن زعفران از اراضی زیر کشت این محصول برداشت شود و تولید زعفران نسبت به سال گذشته سه و نیم درصد افزایش یابد.
استاندار خراسان جنوبی همچنین از مجتمع گلخانه ای شهرستان خوسف بازدید کرد. ملانوری در اولین رصد میدانی خود از روند اجرای طرح هزار هکتار گلخانه استان به بازدید از مجتمع گلخانه‌ای شهرستان خوسف رفت.
این بازدید با هدف آشنایی با روند اجرا و پیشرفت کار در طرح هزار هکتار مجتمع گلخانه‌ای استان صورت گرفت.
مجتمع گلخانه‌ای محمدیه خوسف به عنوان بزرگترین مجتمع گلخانه‌ای استان در زمینی به مساحت ۳۰ هکتار و با ۵۴ واحد گلخانه ای احداث شده و جهاد کشاورزی بخش عمده ای از این واحدهای گلخانه‌ای را به سرمایه گذاران متقاضی واگذار کرده است.
ملانوری با حضور در یکی از باغ‌های زرشکی روستای مهمویی با نحوه کاشت و برداشت این محصول استراتژیک از نزدیک آشنا شد.
بر اساس پیش بینی‌های صورت گرفته امسال حدود ۲۱ هزار و ۹۰۰ تن زرشک از سطح ۱۸ هزار و ۵۲۷ هکتار از باغات استان برداشت می‌شود که به نسبت ۲۰ هزار و ۹۰۰ تن زرشک برداشت شده در سال گذشته با رشد مواجه است.
علاوه بر این شهرستان قاینات با تولید ۶ هزار و ۳۷۰ تن زرشک بیشترین میزان تولید این محصول را در استان به خود اختصاص داده است.
استاندار خراسان جنوبی همچنین در کارخانه فرآوری زرشک شرکت تعاونی کشاورزی دامداران سده در شهرستان قاینات حضور یافت. شرکت تعاونی کشاورزی دامداران سده، این واحد تولیدی را سال گذشته راه اندازی کرده است.
این کارخانه در زمینی به مساحت یک هزار متر مربع و با اعتباری معادل یک میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان از محل اعتبارات طرح های مشارکتی معاونت مناطق محروم ریاست جمهوری به بهره برداری رسیده است.
شرکت تعاونی کشاورزی دامداران سده از عاملان خرید تعاون روستایی استان است که با نصب دستگاه‌های شستشو، بسته بندی و وکیوم، سال گذشته ۵۰ تن زرشک تازه را از کشاورزان خریداری کرده و بعد از فرآوری به بازار فروش عرضه کرده است.
این واحد تولیدی با ظرفیت ۳۴۰ تن در سال برای ۱۰ نفر اشتغال ایجاد کرده است. خرید و بسته بندی ۳۰ تن زرشک خشک کشاورزان استان نیز از دیگر اقدامات این واحد تولیدی است.