به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سربیشه با بیان این مطلب که خشک کردن غنچه و گلبرگ گل محمدی مشتریان زیادی دارد و درآمد خوبی را عاید کَشاورزان می کند، گفت:گل محمدی از جمله گیاهانی است که در فاصله زمانی کوتاهی پس از برداشت برای حفظ کیفیت و کمیت فراورده‌های آن از جمله اسانس، گلاب، غنچه گل خشک و گل برگ خشک وارد فرایند فراوری شود.

مریم جوادی بایگی افزود: با توجه به میزان تولید گل محمدی و پیک برداشت آن در مدت زمانی بسیار کوتاه و کمبود واحد‌های فراوری بهترین روش جهت حفظ کیفیت این گیاه خشک کردن است.

وی بیان کرد: در ساعات اول روز پس از حذف رطوبت اولیه صبح، غنچه برداشت و خشک شوند، همچنین محصول گل محمدی بلافاصله پس از برداشت باید فرآوری شود، زیرا در کمترین زمان اسانس خود را از دست داده و تخمیر خواهد شد.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سربیشه درخصوص روش خشک کردن غنچه گل محمدی اظهار داشت: در راستای حفظ کیفیت غنچه و از دست رفتن رطوبت میانی غنچه و جلوگیری از زرد یا قهوه‌ای شدن گلبرگ‌های درونی باید ابتدا غنچه‌های برداشت شده به مدت ۲۴ ساعت بسته به شدت آفتاب، زیر آفتاب قرار گیرند، بسیار مهم است که در این مرحله از انباشت غنچه‌ها بر روی هم جلوگیری به عمل آید.

وی ادامه داد: در مرحله بعد انتقال غنچه‌ها به مکان‌های سایه (در صورتیکه برودت هوا و وزش باد به خوبی صورت پذیرد بسته به درجه حرارت منطقه) مرحله خشک شدن در سایه چهار تا هفت روز طول می‌کشد.

وی بیان کرد: نشانه اتمام مرحله خشک شدن غنچه گل محمدی خشک شدن دم گل مانند چوب کبریت است.

مریم جوادی بایگی درخصوص زمان برداشت گلبرگ گل محمدی جهت خشک کردن گفت: در صورتی‌که کشاورز بخواهد گلبرگ گل را خشک کند لازم است گل‌ها را در مرحله آخر باز شدن برداشت کند، نهنج باقی مانده در روی بوته در اثر مرور زمان رشد نموده و در طی شهریور ماه برداشت می‌گردد تا به عنوان میوه گل محمدی همانند میوه نسترن مورد مصرف کارخانجات دارویی قرار گیرد.

وی در انتها در خصوص روش خشک نمودن گلبرگ خشک بیان داشت: گلبرگ‌ها پس از برداشت بر روی سطوح تمیز زیر نور آفتاب به صورت نازک پهن و از انباشت آن‌ها بر روی هم جلوگیری شود تا دچار تخمیر و بدرنگی نشوند.

گلبرگ‌ها پس از چند ساعت باید در سایه قرار گیرند تا رنگ آن‌ها حفظ شود و پس از خشک گردیدن کامل اقدام به جمع آوری شود