به گزارش روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی خراسان جنوبی، رییس سازمان عنوان کرد: ۲۱ درصد از اراضی کشاورزی (زراعی و باغی) استان به سیستم های نوین آبیاری به صورت آبیاری قطره ای و آبیاری کم فشار، مجهز شده که سطح اجرایی تاکنون ۳۰۹۰۶ هکتار است.

غلامرضا قوسی با بیان اینکه بیشترین سطح اجرایی کل در شهرستان قاین به میزان ۵۵۴۴ هکتار است، گفت: از ابتدای سال ۱۴۰۰ در حدود ۶۶۸ هکتار اراضی کشاورزی مجهز به سیستم های نوین آبیاری شده که بیشترین سطح اجرایی در سال جاری در شهرستان سربیشه به مساحت ۱۳۶ هکتار  است.

رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی در زمینه بودجه نیز اظهار داشت: در سال ۹۹ در حدود ۲۴۶۶۰۹ میلیون ریال اعتبار بلاعوض دولتی برای اجرای سامانه های نوین آبیاری توسط دولت تخصیص داده شده است، در سال ۹۹ به ازای اجرای هر هکتار  آبیاری کم فشار حداکثر مبلغ ۹۰ میلیون ریال و برای اجرای سیستم آبیاری تحت فشار به ازای هر هکتار حداکثر مبلغ ۳۰۰ میلیون ریال در نظر گرفته شده است.

وی اظهار داشت: استان خراسان جنوبی در سال جاری موفق به کسب رتبه پنجم در زمینه اجرای سامانه های نوین آبیاری و کسب رتبه اول با سطح ۱۲۳۹۱ هکتار در زمینه پروژه های در حال اجراء در کشور شده است.

رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی مشکلات این بخش را تورم بالا و بالتبع آن افزایش میزان خودیاری بهره بردار دانست و افزود: همچنین پایین بودن سقف اعتبارات بلاعوض دولتی تخصیصی به طرح های نوین آبیاری با توجه به افزایش قیمت ها از دیگر مشکلات است.

قوسی تصریح کرد: به دلیل مدیریت بهینه منابع آبی سال‌های اخیر استقبال بیشتری از اجرای سیستم‌های نوین آبیاری در استان شده است ولی در  دو سال اخیر به دلیل افزایش تورم، افزایش هزینه‌های خودیاری استقبال کاهش پیدا کرده است.

وی درخواست کرد: افزایش میزان تخصیصی اعتبار بلاعوض دولتی به طرح های نوین آبیاری، تخصیص تسهیلات بانکی کم بهره جهت استفاده متقاضیان برای تأمین سهم خودیاری می تواند برای استقبال بیشتر کشاورزان کمک کننده باشد.

به گفتۀ وی برای بعد از بهره برداری نیز برنامه هایی در حال اجرا است که با شرکت مشاور در سطح استان جهت نظارت بر بهره برداری و آموزش کشاورزان از سیستم‌های نوین آبیاری قرارداد منعقد شده و کارشناس ناظر  مشاور نسبت به انجام بازدید و آموزش در پروژه‌های آبیاری تحت فشار اقدام می کند.