به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی، رییس سازمان در نشست شورای گفتگوی بخش خصوصی و دولت در خراسان جنوبی بیان کرد: اولویت خراسان جنوبی با توجه به شرایط اقلیمی بحث شتر است چرا که با آب و هوا سازگار است.
غلامرضا قوسی تصریح کرد: در حال حاضر 30 هزار نفر شتر در استان وجود دارد و بحث هاپ شتر یکی از ظرفیتهای استان است و می توان تولیدات شتر را به فرآوری تبدیل کرد.
وی گفت: در استان 15 واحد کارگاه و کارخانه شیر با ظرفیت اسمی 500 تن شیر وجود دارد و از تعداد 250 تن شیر تولیدی در استان 120 تا 130 تن توسط مراکز خرید استان جمع آوری شده مابقی توسط دامدارها تبدیل به فرآوری می شود.
رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی تصریح کرد: از تعداد 130 تن شیر جمع آوری شده تعداد 80 درصد به صورت خام توسط شرکت های معتبر از استان خارج می شود و مابقی در کارخانه های استان به فرآورده های لبنی تبدیل می شود.
قوسی افزود: عدم رقابت کارخانه های استان با کارخانه های معتبر، کمبود نقدینگی و عدم بروزرسانی ماشین آلات از دلایل این خام فروشی و جذب نکردن 500 تن شیر است.
وی گفت: باید خرید توافقی در قالب کشاورزی، قراردادی انجام شود که این نیز نیاز به اعتبار دارد؛ می توان در استان کارخانه شیرخشک داشت که به طور قطع باید شیر تبدیل به شیر خشک شده و صادرات آن بدون محدودیت انجام شود.