به گزارش روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی خراسان جنوبی، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نهبندان گفت: ۲۷ واحد گلخانه در سه سال گذشته به افراد مختلف از جمله دانش‌آموختگان بخش کشاورزی در این شهرستان واگذار شده است.

علیرضا حیدرپور افزود: از این تعداد ۱۱ واحد احداث و بهره‌برداری شده که در حال فعالیت است.

وی بیان کرد: واحدهای آماده‌ در مجتمع گلخانه‌ای شهرستان برای واگذاری وجود دارد که واگذاری واحدهای گلخانه به دانش‌آموختگان بخش کشاورزی برای ما در اولویت قرار دارد اما به دلیل تعداد کم متقاضیان واحدهای گلخانه به سایر افراد بومی هم واگذار می‌شود.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نهبندان گفت: این واحدها از فاز نخست مجتمع گلخانه‌ای شهرستان واگذار شده و زیرساخت‌های مختلف فاز دوم این مجتمع در حال انجام است.

وی با بیان اینکه مجتمع گلخانه‌ای این شهرستان در ۲ فاز اجرا شده است افزود: هر فاز شامل ۳۰ هکتار زمین است که در فاز نخست ۵۴ واحد و در فاز دوم ۴۶ واحد جانمایی شده است.

حیدرپور کم‌آبی و نبود گازرسانی را از مهمترین مشکلات مجتمع‌ گلخانه‌ای این شهرستان ذکر کرد و گفت: دبی آب فاز نخست ۲ لیتر بر ثانیه است، چون دبی آب فاز نخست مجتمع گلخانه‌ای شهرستان قابل افزایش است قرار شده که آب فاز دوم هم از محل فاز نخست تامین شود.

وی افزود: در مجتمع‌ گلخانه‌ای شهرستان با کمبود آب مواجه هستیم که باید سهمیه آب افزایش یابد.

مدیر جهاد کشاورزی نهبندان بیان کرد: خط اصلی گاز توسط شرکت گاز برای مجتمع گلخانه‌های شهرستان اجرا نشده است و پیگیری‌ها از طریق مسوولان متولی در حال انجام است تا عملیات گازرسانی به مجتمع انجام شود و این مشکلات در سفر استاندار خراسان جنوبی به نهبندان و بازدید از مجتمع هم منتقل شده است.

وی گفت: برای گازرسانی به مجتمع گلخانه‌ای شهرستان باید ۱۴ کیلومتر خط انتقال اجرا شود که هزینه آن حدود ۱۵ میلیارد تومان است.

حیدرپور افزود: در مساله بهره‌وری یک هکتار از گلخانه به اندازه ۱۰ برابر کشاورزی سنتی تولید محصول دارد این در حالی است که میزان استفاده از آب به همان اندازه است و یکی از بهترین کشت‌هایی که در این شرایط از سوی کارشناسان کشاورزی برای صرفه‌جویی در مصرف آب توصیه شده و مورد حمایت‌ دولت است، کشت در محیط گلخانه است.

طرح نهضت گلخانه‌ای خراسان جنوبی شامل احداث ۷۰۰ هکتار شهرک گلخانه‌ای، ۱۵۰ هکتار بارگاه بهداشتی زرشک، ۱۵۰ هکتار مجتمع دامپروری و ۵۰ هکتار شهرک شیلاتی براساس امضای تفاهم‌نامه بین استانداری خراسان جنوبی و شرکت شهرک‌های کشاورزی ایران در سال ۹۸ اجرایی شد و در مجموع بیش از ۷۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.