به گزارش روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی خراسان جنوبی، مدیر آب و خاک و امور فنی و مهندسی سازمان از افزایش چند برابری آبدهی قنوات کم عمق و کوهپايه اي استان در بارندگیهای اخیر خبر داد و گفت: بارندگی های اخیری که منجر به سیلاب شده درقنوات هوابین کم عمق که در رودخانه ها و یا حاشیه رودها واقع شده اند اثر مضاعفی داشته و در بازه زمانی بسیار کوتاهی این اثر بخشی نمایان می شود .
اکبر محمدی با بیان اینکه در قنوات با بافت سنگین و ریز دانه های رسی و قنوات دشتی دیرتر تاثیر می گذارد، افزود: قنواتی که بالادست آنها سازه های آبخیز احداث شده و آبگیری شده باشند قنوات پایین دست آنها دارای افزایش دبی چند برابری خواهند شد.
وی اظهار داشت: احداث سازههای آبخیزداری در بالادست قنوات و آبگیری آنها براثر بارشهای دی ماه امسال علاوه بر مهار روانآب و سیلاب و کاهش خسارت آن به اراضی کشاورزی، افزایش دبی آب قنوات ، رونق کشاورزی در بسیاری از روستاهای خراسان جنوبی و خوشحالی کشاورزان را در پی دارد.
مدیر آب و خاک و امور فنی و مهندسی سازمان جهادکشاورزی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه احیا و مرمت قنوات نیز در آبدهی قنوات تاثیرگذار هستند، تشریح کرد: تا کنون از حدود ۷ هزار رشته از قنوات استان بیش از سه هزار و ۵۶۷ رشته از قنوات استان حداقل در یک فاز عملیات احیاء و مرمت در آنها انجام شده که حدود هزار و ۱۱۸ کیلومتر را شامل میشود.
قنوات هوابین قنواتی هستند که متاثر از برف و باران هستند و علاوه بر آب ثابتی که دارند نفوذ آب باران دبی آنها را چند برابر می کند و بسته به بافت زمین مدت زمان تأثیر کم و یا طولانی مدت است.