به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی، رییس سازمان صبح امروز یکشنبه(10بهمن1400) در نشست خبری برنامه ها و پروژه های دهه مبارک فجر گفت: طی دهه فجر ۱۱۷ پروژه شاخص بخش کشاورزی خراسان جنوبی با اعتبار بیش از یک هزار و ۵۱۰ میلیارد ریال آماده افتتاح است.
دکترمهدی جعفری اظهار کرد: طی دهه فجر ۱۱۷ پروژه شاخص بخش کشاورزی با اعتبار بیش از یک هزار و ۵۱۰ میلیارد ریال آماده افتتاح است.
وی افزود: این تعداد پروژه در ۲۹۹ روستا افتتاح میشود که ۱۵ هزار و ۴۶۷ خانوار و ۹۷ هزار و ۲۷۶ نفر بهره مند خواهند شد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی بیان کرد: با افتتاح این تعداد پروژه برای ۳۰۵ نفر فرصت شغلی جدید ایجاد و ۳ هزار و ۹۱۹ فرصت شغلی تثبیت میشود.
جعفری با بیان اینکه ۴ هزار و ۵۶۰ میلیارد ریال اعتبار در حوزه صنایع کشاورزی هزینه شده، عنوان کرد: در این حوزه ۱۷۹ فرصت شغلی ایجاد و ۹۱۹ فرصت شغلی تثبیت خواهد شد.
وی اظهار کرد: بیشترین تعداد پروژه و حجم سرمایه گذاری مربوط به شهرستان خوسف با ایجاد ۱۰۸ فرصت شغلی جدید و ۷۹۱ تثبیت فرصت شغلی است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: بیشترین پروژه های افتتاحی در حوزه آب و خاک با ۶۳ پروژه است.
جعفری عنوان کرد: این پروژه ها در حوزه کشتارگاه ها و سطح ملی است.
وی بیان کرد: پیش بینی شده برای افتتاح پروژه ها در هر شهرستان با توجه به نیاز شهرستان معاون مربوطه سازمان برای افتتاح حضور داشته باشد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی از پیش بینی روزی به نام مزرعه طی دهه فجر خبر داد و گفت: این برنامه بر عهده حوزه ترویج است و ضمن حضور در مزرعه بحث آموزش نیز انجام میشود.
جعفری با بیان اینکه حوزه ایثارگران سازمان برای جهادگران برنامه دارد، افزود: تمام حوزه اجرا یک پیوست فرهنگی خواهد داشت چراکه حضور و همکاری مردم در این حوزه بسیار خوب است.
وی خاطرنشان کرد: از ابتدای سال جاری تا پایان دی ۴ هزار و ۱۷۲ هکتار سیستم نوین آبیاری اجرا شده و ۱۲ هزار و ۲۳۶ هکتار در دست اجرا است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی بیان کرد: پیگیر تجاری سازی تولید شربت زرشک بر پایه عسل با همکاری شرکت های دانش بنیان هستیم.
جعفری از عملیات خرید انار فردوس خبر داد و افزود: انارهای خوب به تهران ارسال و انارهای کیفیت پایین برای رب انار خریداری شده است.
وی در مورد نهضت گلخانه ای استان، تصریح کرد: سیاست این طرح از ابتدا با توجه به فراهم نبودن زیرساخت غلط بوده است. برای نهضت گلخانه ای سالانه ۴۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است که قابل تعمیم نیست.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی ادامه داد: اما برای متقاضیان اراضی آماده سازی شده و پیگیری کارهای این افراد ادامه خواهد یافت و انجام میشود.
وی به برنامه های کوتاه مدت سازمان جهاد کشاورزی استان اشاره و تصریح کرد: تقویت اعتماد مردم در مجموعه جهاد کشاورزی بسیار مهم است که باید به این سمت برویم، کاهش بروکراسی های اداری، پاسخگویی مطلوب به مردم و کسب رضایت مردم و کشاورزان بسیار مهم است چراکه کم کاری در این حوزه قابل قبول نیست.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی عنوان کرد: برای مشکلات گذشته مردم از جمله اراضی ملی، مستثنیات و ارزیابی پلاک ها باید زودتر چاره اندیشی شود.
جعفری به نظارت موثر بر بازار و رصد جدی اشاره و تاکید کرد: اجازه نخواهیم داد افرادی به صورت دلبخواهی تلورانس هایی به بازار وارد کنند.
وی اظهار کرد: هدف ما جلوگیری از خام فروشی و خام خوری در زمینه ۱۱ محصول استراتژیک کشاورزی استان است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: اجرای کشت قراردادی به ویژه در زمینه گندم از دیگر برنامه های جهاد کشاورزی است.
جعفری با بیان اینکه استان در کشت زرشک به اشباع رسیده و وقتی بازار فروش خوبی نداریم ادامه کشت زرشک عقلانی نیست، بیان کرد: توصیه کشت گیاهان دارویی به واسطه کم آب بر بودن، ارزش افزوده و داشتن بازار مطلوب از دیگر برنامه های سازمان جهاد کشاورزی است.
وی خاطرنشان کرد: کشت گلخانه ای نیز از دیگر برنامه است ضمن اینکه در مناطقی که مردم دامداری دارند کشت علوفه ای مورد تاکید است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی بیان کرد: دوست داریم کشت فراسرزمینی در زمینه محصولات چغندرقند، گیاهان علوفه ای و دانه های روغنی با کشور افغانستان را در صورت ورود آبهای مجاز پیگیری کنیم.
جعفری بر ایجاد پایگاه های داده ای و اطلاعات درست تاکید کرد و افزود: تقویت مراکز ترویج در اولویت کار است چراکه معتقدیم ارتباط کارشناسان با مزرعه باید بیشتر شود.
وی از ارتباط بین دانشگاه و بدنه اجرایی جهاد کشاورزی خبر داد و گفت: باید به سمت دیپلماسی غذا و صدور سند اراضی که تاکید وزارتخانه است پیش برویم که تا پایان چهار ساله دولت شاهد رفع مشکل و وجود قرارگاه صدور سند اراضی باشیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی در مورد برنامه های بلندمدت جهاد کشاورزی، گفت: اقتدار غذایی در غرب آسیا با افزایش بهره وری آب، افزایش بهره وری تولید و افزایش عملکرد در واحد سطح و در نهایت افزایش بهره وری اقتصادی از جمله اهداف وزارت جهاد کشاورزی است.