به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی، معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی گفت: در راستای خودکفایی نخ ابریشم و به منظور توسعه صنعت نوغانداری استان امسال تعداد 8000 اصله نهال توت در اختیار نوغانداران قرار گرفت.

محمدابراهیم ابراهیمی با اشاره به اینکه برای پرورش هر جعبه کرم ابریشم 150 اصله نهال توت نیاز است، افزود: استان خراسان جنوبی یکی از استان­های برتر در امر نوغانداری به حساب می­آید که به نظر می­رسد با حمایت از این صنعت به توان سهم جدی­تری رادر توسعه این امر به خود اختصاص دهد.

وی گفت: این میزان نهال توت در بین 100 نوغاندار استان توزیع می­شود و می­تواند به عنوان یکی از جدی­ترین مشاغل در توسعه روستا مد نظر قرار گیرد.

وی افزود: از هر جعبه کرم ابریشم به صورت میانگین 35 کیلوگرم پیله تر برداشت می­شود که در سال گذشته با قیمت هر کیلوگرم 130 هزار تومان از تولیدکنندگان خریداری شده است.

او با بیان این که عمر اقتصادی درختان توت ۲۵ سال است، گفت: نهال‌های توت تقریبا در اکثر شهرستان­های استان پرورش داده می­شود اما شهرستان­های فردوس، سرایان، بشرویه و قاین از فعال­ترین شهرستان­ها در زمینه نوغانداری می­باشند.

وی درباره برنامه‌های حمایتی از نوغانداری و تولید پیله ابریشم در استان گفت: برای حمایت از تولید داخل استان، پیشنهاد افزایش سطح زیر کشت توت را به منظور حمایت از توسعه نوغانداری استان به وزارت جهاد کشاورزی ارائه داده­ایم.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان ادامه داد: برای حمایت از تولید داخل استان، می­بایست به صورت هدفمند نسبت به شناسایی فعالین بخش و توسعه تشکل­های مرتبط اقدام نمود.

او در پایان تصریح کرد: تلاش بر این است که کارگاه‌های ابریشم کشی خانگی و سنتی نیز در راستای توسعه و ترویج نوغانداری افزایش پیدا کند.