به گزارش روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی خراسان جنوبی، رئیس سازمان در توررسانهای بازدید از گلخانههای استان گفت: در حال حاضر این سه درصد یارانه که حدود 14 میلیارد تومان بوده در اختیار بانک کشاورزی قرار گرفته که تا پایان سال در اختیار گلخانهداران استان قرار گیرد.
مهدی جعفری اظهارداشت: رسانهها همیاران سازمان جهاد کشاورزی استان در حوزه ترویج بخش کشاورزی هستند.
وی با بیان اینکه با کمک رسانهها، علوم جدید را در حوزه کشاورزی ترویج میدهیم، تصریح کرد: این دومین تور رسانهای درحوزه کشاورزی استان با موضوعات اولویتدار در این بخش بوده که باید در آینده براساس آنها برای استان برنامهریزی شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسانجنوبی با اشاه به مزایای کشت گلخانهای گفت: بهرهوری بیشتر از مصرف آب، افزایش بهرهوری در واحد سطح و بهرهوری اقتصادی از جمله این مزایا است.
جعفری گفت: به دنبال ادغام دانش نوین با تجربه و دانش بومی هستیم تا بتوانیم کشاورزی استان را ارتقاء داده و با علوم روز دنیا همراه سازیم.
وی یکی از مزیتهای اصلی توسعه کشت گلخانهای را کم آببر بودن محصولات گلخانهای دانست و افزود: با توجه به وضعیت کم آبی در استان تولید این محصولات بسیار اهمیت داشته به طوری که ۵۰ برابر کاهش مصرف آب در بخش کشاورزی را به دنبال دارد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسانجنوبی به میزان اشتغالزایی واحدهای گلخانهای اشاره داشت و یادآور شد: به صورت مستقیم میزان اشتغال در هر هکتار واحد گلخانهای ایجاد اشتغال برای هشت نفر است.
جعفری با بیان اینکه هزینه اولیه احداث گلخانه از طریق تبصره ۱۸ به صورت تسهیلات در اختیار گلخانهداران قرار میگیرد، اضافه کرد: به ازای هر مترمربع ۸۵۰ هزار تومان اعتبار در اختیار گلخانهداران قرار داده میشود.
وی ادامه داد: برای هر واحد گلخانهای ۲ هزار و ۵۰۰ مترمربعی حدود ۲ تا ۲.۵ میلیارد تومان تسهیلات با نرخ سود ۱۰ درصد در اختیار قرار میگیرد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه بعد از تولید نیز سه درصد یارانه به واحدهای گلخانهای فعال در مجتمعهای گلخانهای استان داده میشود، تصریح کرد: در حال حاضر این سه درصد یارانه که حدود ۱۴ میلیارد تومان بوده در اختیار بانک کشاورزی قرار گرفته که تا پایان سال در اختیار گلخانهداران قرار گیرد.
جعفری راهاندازی فاز دیگر از مجتمعهای گلخانهای را جزو برنامههای سازمان جهاد کشاورزی برشمرد و افزود: مشکل اصلی در توسعه گلخانهها در استان بحث آب است.
وی با بیان اینکه باید بانک کشاورزی یک طرف سازمان جهاد کشاورزی و منابع آب در سمت دیگر سازمان باشد و به صورت متوازن با سیاستهای بخش کشاورزی حرکت کنند، یادآور شد: اگر این دو بال در کنار سازمان باشند در سال آینده خبرهای خوبی در حوزه گلخانهای استان خواهیم شنید.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسانجنوبی اضافه کرد: اگر آب چاه موتوری که از مرکز آموزش خارج شده را وارد مدار سازیم که میزان تولید آن ۲۰ لیتر بر ثانیه بوده میتوانیم دو مجتمع دیگر گلخانهای مانند مجتمع گلخانهای محمدیه راهاندازی کنیم.
جعفری با بیان اینکه اگر آب برای مصرف در واحدهای گلخانهای شیرین باشد میزان آب مصرفی آنها کمتر میشود، افزود: هر هکتار روزانه حدود یک لیتر آب شیرین نیاز دارد.
وی با اشاره به اینکه هیچ گونه کمبودی در اقلام تنظیم بازار استان وجود ندارد، گفت: در حال حاضر مشکل در حوزه مباشر برای توزیع این اقلام در استان وجود دارد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسانجنوبی با اشاره به مشکل گرانی سیبزمینی در بازار استان خاطرنشان کرد: برای حل این مشکل امروز ۵۰ تن سیب زمینی با قیمت هر کیلو ۹ هزار تومان برای مشتری وارد استان شد.