به گزارش روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی خراسان جنوبی، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان درمیان بیان کرد: زنگ زرد از جمله بیماری‌های مهم گندم است که در صورت بروز و شیوع، باعث ایجاد خسارت و آلودگی‌های شدید شده و منجر به کاهش قابل توجه عملکرد می‌شود.  

سیدمحسن نصیرایی گفت: کشاورزان عزیز در صورت مشاهده اولین نشانه‌های آلودگی، موضوع به مراکز جهاد کشاورزی منعکس نمایند تا طبق توصیه کارشناسان حفظ نباتات، نسبت به مبارزه در کانون‌های آلوده با استفاده از سموم قارچ‌کش مناسب و توصیه شده اقدام لازم به عمل آید.

وی با اشاره به احتمال شیوع زنگ زرد در مزارع غلات شهرستان اظهار کرد: اگرچه به دلیل کم بودن رطوبت مزارع فعلا شیوع این  بیماری را در مزارع نداشته ایم، اما برای مقابله با شیوع بیماری ، بازدید کارشناسان شبکه مراقبت و پیش آگاهی بخش دولتی و خصوصی به صورت مرتب،  از مزارع غلات و پایش و ردیابی بیمار در دستور کار این مدیریت قرار دارد.

وی افزود: بارزترین و مشخص‌ترین نشانه بیماری وجود جوش‌های زرد تا نارنجی رنگ بر روی برگ گندم است، علائم ابتلا بر روی سطح بالایی برگ‌های جوان به صورت نقاط یا خطوط کوتاه روشن یا رنگ پریده و کلروزه ظاهر شده و با تشکیل جوش‌ها به رنگ زرد مایل به نارنجی درآمده که به هم پیوسته و به صورت نوارهایی در ین رگبرگ‌ها و به موازات و امتداد آن‌ها مشاهده می‌شوند که حاوی  عامل فعال قارچ هستند.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان درمیان تأکید کرد: زنگ زرد پدیده‌ای زنده است و فعالیت آن تابع شرایط مناسب محیطی است و به علت نوسانات آب و هوایی سال‌های اخیر، زمان دقیق ظهور آن‌را نمی‌توان به طور قطعی معین کرد بنابراین برای کنترل آن به ویژه از طریق روش شیمیایی ضروری است شبکه‌های پیش آگاهی به طور پیوسته فعال باشد.

نصیرایی اشاره کرد: کمبود پتاسیم آلودگی گندم به این نوع بیماری‌ها را به شدت افزایش می‌دهد وکاربرد بی رویه و فراوان کود ازت می‌تواند بر شدت بیماری‌ زنگ زرد  غلات بیافزاید.

به طور کلی کمبود عنصر غذایی شامل ازت، پتاس، فسفر، منیزیم، روی، بر، آهن و دیگر عناصر ریزمغذی و اصلی در گندم توانایی آن در مقابل بیماری زنگ زرد به شدت کاهش می یابد.