به گزارش روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی خراسان جنوبی، سرپرست جهاد کشاورزی شهرستان سرایان گفت: پیش بینی میشود امسال با توجه به پراکنش مناسب بارندگی ها از سطح مزارع زیرکشت زیره سبز سرایان، بالغ بر ۸۰۰ تن زیره برداشت شود.
«علی اکبر بردبار» افزود: در سال جاری زراعی بالغ بر۱۴۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان سرایان زیر محصول زیره سبز قرار گرفته است و پیش بینی میشود امسال با توجه به پراکنش مناسب بارندگی ها از سطح مزارع زیرکشت زیره سبز سرایان، بالغ بر ۸۰۰ تن زیره برداشت شود.
سرپرست جهاد کشاورزی سرایان گفت: با توجه به ذخیره رطوبت مناسب زمین و توانمندی کشاورزان شهرستان، به طور متوسط از هر هکتار، امید برداشت 600 کیلوگرم زیره می رود و میزان تولید زیره از اراضی زیرکشت محصول بالغ بر 800 تن پیش بینی می شود.
وی دوره رشد کوتاه، اطلاعات کشاورزان و دانش بومی آنها، دوره های آموزشی علمی، همیاری و همراهی کاشناسان مدیریت جهاد در آموزش را از عوامل اقبال کشاورزان به کاشت و تولید زیره سبز در شهرستان سرایان بر شمرد.
وی اظهار کرد: شهرستان سرایان با داشتن هزار و ۴۰۰ هکتار، بیشترین سطح زیر کشت محصول زیره سبز را در استان به خود اختصاص داده است.
بردبار با بیان اینکه در شهرستان سرایان اراضی زیر کشت زیره سبز توسط یک هزار و ۴۶۰ نفر از بهره برداران بخش کشاورزی شهرستان کاشت و مدیریت می شود، ایجاد اشتغال و آب بری کم و درآمد مناسب را از دیگر عوامل علاقه کشاورزان به زراعت زیره سبز اعلام کرد.
وی با بیان اینکه به منظور تکمیل زنجیره تولید و افزایش ارزش افزوده محصول، اقدامات اولیه جهت صدور جواز تاسیس یک واحد بوجاری زیره در شهرستان با سرمایه گذاری بخش خصوصی در درست اقدام است، تصریح کرد: زیره سبز یکی از گیاهان دارویی ارزشمند کشور با مصرف بسیار بالا در صنایع دارویی، ادویه ای و عطری است.
وی خاطرنشان کرد: این گیاه به دلیل تقاضای بسیار زیاد جهانی، دارای ارزش بالای صادراتی بوده و به دلیل قرار داشتن شهرستان سرایان در منطقه خشک و گرم، زیره سبز تولید شده در شهرستان از کیفیت و مواد موثره بالاتری نسبت به سایر مناطق ایران برخوردار است.
مدیر جهاد کشاورزی سرایان همچنین اعلام کرد: زیره سبز در زمره گیاهانی است که نیاز آبی کمی دارند و آستانه تحمل این گیاه نسبت به شوری آب و خاک بالا است و با توجه به اینکه تولید زیره بهترین عملکرد را در خاک های شیرین و با آب های شیرین دارد اما کاشت این گیاه در بیشتر زمین های کشاورزی شهرستان نیز قابل توصیه است.
وی اظهار کرد: یکی از مزیت های کاشت زیره سبز در مناطق خشک، نیاز آبی کم گیاه می باشد که چنانچه این گیاه در پاییز کشت شود بیشترین نیاز آبی گیاه از نزولات جوی تامین خواهد شد و با یک یا دو آبیاری تکمیلی می توان محصول قابل قبولی از مزرعه برداشت کرد.
بردبار گفت: با توجه به اینکه زیره سبز برای رویش به حرارت مناسب و نور فراوان احتیاج دارد مخصوصا در زمان گلدهی و میوه دهی گیاه، درجه حرارت و نور زیاد در دوره پرورش در شهرستان، باعث عملکرد قابل قبول مزارع شهرستان شده است و به علاوه خاکهای با بافت متوسط و خاکهای لومی- شنی شهرستان مناسب ترین خاک ها برای کاشت زیره هستند.