به گزارش روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی خراسان جنوبی، معاون بهبودتولیدات گیاهی سازمان گفت: اگر سرمایه گذار بخش خصوصی وارد میدان شود آمادگی حمایت اعتباری از آنها را داریم؛ هرچند دستگاههایی مانند علوم پزشکی و استانداری نیز باید در این زمینه کمک کنند تا راحتتر بتوان به این فناوری و ارزش افزوده رسید.
محمدرضا اکبری افزود: برای ایجاد صنایع تبدیلی و فرآوری نیاز به توسعه فناوری و سرمایه داریم که در استان وجود ندارد تا بتوانیم مواد مؤثره اصلی را احصا کنیم.
وی ادامه داد: فرآوری گیاهان دارویی، اشتغال زایی پایدار و درآمد بالایی را به دنبال دارد؛ حداقل نوع فرآوری هم میتواند بسته بندی باشد تا به صورت فلهای و کیسهای از استان خارج نشود و به جیب دلالان و خارجیها نرود.
معاون بهبودتولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی خراسان جنوبی بیان کرد: حلقه مفقوده ما در بخش صادرات گیاهان دارویی نیز، بازار فروش، جذب سرمایهگذار و صنایع غذایی و دارویی است.
گفتنی است که ۸٠٠ نوع گیاه دارویی تاکنون در خراسان جنوبی شناسایی شده که مهمترین آن زعفران، زیره، انواع نعناع و آویشن، خاکشیر، زنیان، اسطوخودوس، رازیانه، خارشتر، آنغوزه، زوفا و آلوئه ورا است.
شاخصترین گونه گیاهان دارویی در استان زعفران، عناب، زرشک و آنغوزه است که به صورت خام خارج میشود.