به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی، دکتر خیام نکویی معاون وزیر و رییس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی به همراه دکتر ابراهیمی معاون سازمان و رییس موسسه آموزش و ترویج کشاورزی کشور به استان خراسان جنوبی سفر کردند.

تجدید میثاق، عطر افشانی و غبارروبی مزار شهدا و مزار شهید ناصری  در روز خبرنگار، نشست اولیه و تشریح برنامه با معاونین استاندار، نماینده مردم قاین در مجلس شورای اسلامی، رییس سازمان جهاد کشاورزی و  رییس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان، دیدار با نماینده ولی فقیه و امام جمعه استان از اولین اقدامات ایشان پس از ورود به این استان بود.

دکتر خیام نکویی و هیئت همراه در این سفر یک روزه به شهرستان قاین به منظور بازدید از ظرفیت ها و امکانات پردیس تحقیقات و آموزش کشاورزی قاینات و به شهرستان سربیشه به منظور بازدید از ایستگاه بز کرکی سربیشه، عزیمت نمودند.

در ادامه سفر، ایشان با حضور در ایستگاه تحقیقات کشاورزی مرکز تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی خراسان جنوبی از طرح های پژوهشی در دست اقدام پژوهشگران، باغ الگویی و طرح های تحقیقاتی عناب و مزرعه تحقیقاتی سورگوم وارزن بازدید نمودند.

حضور در شورای تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی  که با حضور رییس سازمان جهاد کشاورزی ، رییس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی، معاونین و مدیران و مسئولین بخش کشاورزی استان، اعضای هیئت علمی، محققین و همچنین مدعوین از دانشگاه بیرجند، جهاد دانشگاهی و برخی مقامات استان، برگزار گردید یکی از مهمترین اقدامات ایشان در این سفر بود.

در این شورا ابتدا مهندس مقری رییس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی ومنابع طبیعی استان ضمن تشکر از حضور دکتر خیام نکویی و دکتر ابراهیمی  در استان خراسان جنوبی به ارائه عملکرد مرکز در قالب پاور پرداخت در ادامه دکتر جعفری رییس سازمان جهاد کشاورزی  از ظرفیت های بی نظیر استان در حوزه کشاورزی  چون نژاد خالص بزکرکی، وجود ژنوتیپ های مختلف زرشک و عناب و زعفران، انواع گیاهان دارویی، هاب شتر و مانند آن سخن گفت.

دکتر جعفری با تاکید بر اهمیت نقش آموزش در توسعه کشاورزی استان،  افزایش سهمیه جذب هیئت علمی استان، ایجاد بانک ژن گیاهان دارویی، ایجاد آزمایشگاه کشت بافت، تامین نیرو و اعتبار لازم جهت هنرستان کشاورزی را درخواست کرد.

دکتر خیام نکویی ضمن تشکر از رییس و همکاران مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان و همچنین رییس و مدیران سازمان جهاد کشاورزی، به صورت موردی انتظارات خویش را از مرکز ذکر نمود.

سید "مجتبی خیام‌‎نکویی" در نشست شورای تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی استان خراسان جنوبی افزود: دوره‌های علمی و کاربردی در برهه‌ای متوقف شد اما برای تربیت کشاورزان آینده معتقدیم باید دانش‌آموز هنرستان را تمام کرده و بعد از اخذ کاردانی، وارد مجموعه مزرعه، دامپروری و دامداری شود.

وی با بیان اینکه خراسان جنوبی به لحاظ استعداد، یکی از استان‌های کم‌نظیر کشور است، اظهار داشت: موتور محرک هرگونه تحول و دستیابی به هر نوآوری و فناوری، داشتن افراد نوآور، خلاق، فرهیخته و خبره است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: امیدوارم اتفاقات خوبی در استان خراسان جنوبی بیفتد اما باید مقداری به نیروی انسانی میدان داده و از همه سلایق استفاده کنیم تا بتوانند منشا اثر باشند.