به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی، رئیس سازمان نظام مهندسی و منابع طبیعی خراسان جنوبی و دبیر کمیته علمی و نوآوری جشنواره ملی زرشک نیز با اشاره به بحث ورود علم به حوزه زرشک، اظهار کرد: در این راستا مراکز علمی تحقیقاتی و دانشگاهی بسیاری در حوزه کشاورزی وجود آمده و یکی از محورهای اصلی پژوهش، محصولات مزیت دار استان به خصوص زرشک هستند.
سید مجتبی حسینی با بیان اینکه در مباحث کاشت، داشت، برداشت و تکنولوژی تولید و پس از تولید فعالیتهای بسیاری انجام شده است، افزود: در حوزه توجه به بحثهای به نژادی زرشک و استفاده از ادوات و تجهیزاتی که باعث افزایش تولید در واحد سطح میشود، فعالیتهای شاخصی انجام گرفته است.
دبیر کمیته علمی و نوآوری جشنواره ملی زرشک بیان کرد: یکی از محورهای کمیته علمی و نوآوری جشنواره ملی زرشک که بر روی آن متمرکز شدهایم این است که شرکتهای مهم و معتبر کشور را که در حوزه تولید محصولات و نهادههای شیمیایی و ساخت ادوات کشاورزی فعالیت دارند به استان دعوت کنیم تا بتوانیم از ظرفیت آنان استفاده کنیم.
وی با بیان اینکه پس از جشنواره با ایجاد همکاریهای مشترک تکنولوژیهای مختص محصول زرشک را در استان توسعه خواهیم داد، تصریح کرد: نیازسنجی باغات زرشک توسط این شرکتها انجام خواهد پذیرفت و در واقع از نگاه کمیته علمی، زرشک محصولی نیست که در بازه زمانی جشنواره به آن توجه کرد.
وی ادامه داد: آن امری که در اهداف جشنواره دیده شده و نیاز است عملیاتی شود این است که محصول زرشک که هویت خراسان جنوبی بوده و معیشت بخش عمدهای از کشاورزان به آن وابسته است روزهای بهتری را با وجود محدودیتها تجربه کند.
حسینی بیان کرد: در واقع اگر قرار است تحولی در فرآیند تولید اتفاق افتد باید تمامی دستگاههایی که در این جشنواره پای کار آمدند و مقرر است در حوزههای مختلف فعالیت کنند فعالیتشان به صورت مستمر پس از جشنواره ادامه پیدا کند.
دبیر کمیته علمی و نوآوری جشنواره ملی زرشک یادآور شد: باید ابتدا تولید را در استان پایدار کرده و افزایش داده و چالشهای تولید مانند آفات و بیماریها و بازار را احصا کرده و پس از پایداری در تولید به فرایندهای پس از تولید، ورود شرکتهای دانش بنیان و تولید فرآوردههای جانبی از زرشک، چوب زرشک و درختچه توجه کنیم تا بتوانیم برقراری ارتباط با سرمایه گذاران داخلی و خارجی و صادرات در بلندمدت را عملیاتی سازیم.
جشنواره ملی زرشک از ۲۱ تا ۲۷ مهرماه در ۵ شهرستان استان برگزار میشود تا بازاریابی، معرفی و فروش این محصول دوباره رونق گیرد.