به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی، سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان درمیان در مورد جشنواره زرشک اظهار کرد: جشنوراه زرشک شهرستان درمیان در دو تاریخ و دو مکان برگزار میشود.
محمدحسن جاویدی افزود: ۲۱ مهرماه بازدید مسئولان از باغات زرشک شهر قهستان را خواهیم داشت و ۲۶ مهرماه جشنواره اصلی زرشک در قلعه فورگ برگزار میشود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان درمیان بیان کرد: جلساتی پیرامون جشنواره زرشک در شهرستان با دستور و ریاست فرماندار شهرستان برگزار شده است.
جاویدی عنوان کرد: تمامی دستگاههای شهرستان موظف شدند که از ظرفیت آنها در راستای هر چه بهتر برگزار شدن جشنواره استفاده شود.
وی اظهار کرد: وظایفی برای تمامی دستگاههایی که موظف به همکاری شدند ابلاغ شده و تمامی مدیران ادارات شهرستان درمیان از اعضای برگزاری جشنواره زرشک شدند که باید همکاری داشته باشند و در هر مجموعه اداری یک دستور کار مشخصی تعریف شده است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان درمیان با بیان اینکه هدف از برگزاری جشنواره زرشک تنها بخش کشاورزی نخواهد بود، گفت: معرفی شهرستان در راستای برگزاری این جشنواره از آداب و معاشرت گرفته تا صنایع دستی، میراث فرهنگی و گردشگری، مباحث فرهنگی، ظرفیت و توانایی شهرستان و سایر موارد مورد نظر است و قطعا اثرگذارخواهد بود.
جاویدی افزود: مهمترین هدف از برگزاری جشنواره زرشک در شهرستان درمیان این است که برای محصول استراتژیک زرشک که در شهرستان داریم و فرآوری که در این حوزه میتواند تاثیرگذار باشد بتوانیم به جامعه هدف خودمان برسانیم.
وی اظهار کرد: برگزاری این جشنواره میتواند مباحث حمایتی دولت از محصول زرشک از جمله خریدهای توافقی و تضمینی را در برداشته باشد و اعتباراتی که در این حوزه میتواند برای ایجاد مراکز فرآوری، بستهبندی و صنایع تبدیلی تکمیلی ارائه دهند که ما بتوانیم این ظرفیت را در شهرستان بیشتر کنیم.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان درمیان در خصوص سطح زیر کشت زرشک در شهرستان درمیان، گفت: در شهرستان درمیان ۳ هزار هکتار سطح زیر کشت زرشک است که ۲۷۰۰ هکتار بارور و ۳۸۰ هکتار غیر بارور است.
جاویدی افزود: در شهرستان درمیان ۷ هزار بهرهبردار زرشک داریم و میزان برداشت در هکتار به صورت تَر ۴ تن در هکتار و خشک 3/1 تن در هکتار است.
وی در خصوص مشکلات فراروی بهرهبرداران زرشک، عنوان کرد: فروش محصول زرشک مهمترین مشکل زرشککاران است. فرآوری محصول و آفتهایی که در این محصول وجود دارد از دیگر مشکلات پیشروی بهرهبرداران زرشک است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان درمیان بیان کرد: یکی از اهداف جشنواره زرشک در شهرستان درمیان فروش محصول زرشک و شناسایی، معرفی و فرآوری این محصول است.
جاویدی گفت: زرشک به عنوان یکی از گیاهان دارویی نیز شناخته شده و با برگزاری این جشنواره این محصول به عنوان گیاه دارویی و تاثیراتی که در سلامت مردم دارد نیز معرفی میشود.
وی اظهار کرد: از دیگر اهداف این جشنواره انتظار حمایت دولت و بخش خصوصی با ارائه تسهیلات به تعاون روستایی و متقاعد کردن دولت و بخش خصوصی جهت خرید زرشک از بهره برداران است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان درمیان بیان کرد: در بحث صنایع تبدیلی و تکمیلی نیز در شهرستان درمیان دو واحد وجود دارد اما متاسفانه علیرغم تسهیلاتی که این واحدها دریافت کردند به دلیل عدم وجود سرمایه در گردش در حال حاضر راکد هستند.
جاویدی خاطرنشان کرد: فقط شرکت تعاونی تولید اسدیه با خرید توافقی هنوز پایدار است و خدمات انبارداری و نگهداری را دارد اما به دلیل کمبود سرمایه، توانایی خرید زرشک قابل توجهی در سطح شهرستان را ندارد.
وی اظهار کرد: اگر شرکت تعاونی تولید اسدیه سرمایهای برای خرید زرشک در سطح شهرستان داشته باشد مانع خرید زرشک توسط دلالان با قیمت کم از زرشک دار خواهد بود.
مدیر جهاد کشاورزی درمیان بیان کرد: شرکتهای تعاونی میتوانند با خرید توافقی خرید زرشک در شهرستان را پوشش دهند.
جاویدی گفت: از دیگر مشکلاتی که در محصول زرشک، بهرهبردار را با مشکل مواجه کرده وجود آفتهایی در این محصول است که به دلیل تغییر اقلیم و خشکسالی هایی که در کشور و شهرستان وجود دارد برخی بیماریهای نو ظهور، لکههای برگی، زنگ زرشک، سفید شدن زرشک و ریزش محصول در زرشک نهادینه شده و وجود دارد.
وی افزود: مجموعه جهاد کشاورزی اقداماتی را در بحث مبارزه با آفات زرشک انجام داده که شامل شناسایی عامل عارضه، آزمایشهای کاربردی سموم، برگزاری کلاس های ترویجی و همکاری با مراکز تحقیقاتی برای پیدا کردن روش مبارزه با این آفت ها است و وظیفه ذاتی جهاد کشاورزی نیز نظارت بر مبارزه همگانی است و از بهره برداران زرشک نیز انتظار داریم در بحث مبارزه با آفات همکاری کنند تا این مشکلات به نحو احسن مدیریت شود.