به گزارش روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی خراسان جنوبی، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نهبندان درخصوص نحوه فروش و بازاریابی خرما گفت: کیفیت برخی ارقام خرمای نهبندان به گونه‌ای است که توسط برخی نخل‌داران به خارج از کشور هم ارسال می‌شود و در مجموع کیفیت خرما در باغاتی که در گذشته اصلاح و احیا شده، مطلوب است.

علیرضا حیدرپور با بیان اینکه شهرستان نهبندان دومین تولیدکننده خرما در استان خراسان جنوبی است، اظهار داشت: کبکاب، زاهدی، مضافتی، ارقام محلی، خاره خوش و پرکو را از مهمترین ارقام خرمای نهبندان به شمار میروند.

وی با بیان اینکه برداشت خرما از نیمه مرداد شروع می‌شود و تا اوایل آبان ادامه دارد گفت: خرمای نهبندان بیشتر در داخل شهرستان و استان به مصرف می‌رسد البته به‌صورت محدود خارج از استان هم صادر می‌شود.

وی اظهار داشت: بیشتر نخلستان‌های منطقه در روستاهای «دهسلم»، «بندان» و «چاهداشی» است و ۳۵۰ بهره‌بردار در تولید این محصول فعالیت دارند.

حیدرپور افزود: سطح زیرکشت خرما در نهبندان ۳۶۵ هکتار است که از این مقدار ۲۵۰ هکتار بارور است و پیش‌بینی می‌شود در سال جاری از این سطح ۵۸۰ تن محصول برداشت شود.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نهبندان گفت: در سال جاری برداشت خرما حدود ۲۰ درصد کاهش دارد که علت اصلی آن وقوع گرمای شدید و خشکیدگی خوشه در فصل تابستان است.

وی افزایش بهره‌وری و کیفیت محصول خرمای این شهرستان را ضروری دانست و افزود: در چند سال گذشته طرح حذف و جایگزینی نخیلات در نهبندان اجرایی شده و باغات قدیمی دارای ارقام محلی حذف و با ارقام جدید تجاری جایگزین شده که این اقدام، افزایش کیفیت و بهره‌وری محصول را در پی داشته است.

وی بیان کرد: اجرای این طرح نقش موثری در افزایش کیفیت و بهره‌برداری محصول داشته و درخواست ما این است که با برقراری اعتبارات ویژه در شهرستان ادامه یابد.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نهبندان گفت: ارقام محلی خرمای شهرستان هم کیفیت پایینی ندارد اما به دلیل نبود رسیدگی مطلوب حالت وحشی به خود گرفته‌ و در برابر آفات ضعیف شده‌اند که گرده‌افشانی مطلوبی هم ندارند.

حیدرپور افزود: به دلیل نبود سردخانه، برخی کشاورزان محصول خرما را ۲۰ تا ۲۵ هزار تومان زیر قیمت تمام‌شده عرضه می‌کنند و از آنجایی که کشاورزان منطقه خرده‌مالک هستند، توان اقتصادی برای ایجاد سردخانه، بسته‌بندی و فرآوری محصول را ندارند.