به گزارش روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی خراسان جنوبی، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نهبندان گفت: یکی از خلاءهای موجود در حوزه پرورش زیتون، برندسازی برای روغن استحصال شده از آن همچنین فرآوری این محصول برای تولید زیتون شور و زیتون پرورده است.
علیرضا حیدرپور بیان کرد: چالش ما درباره زیتون مانند خرما نبود سردخانه و فرآوری است که اگر این مشکلات رفع نشود شاید کم کم کشاورزان از چرخه اقتصادی این ۲ محصول مهم و راهبردی منطقه خارج شوند، البته در چند سال اخیر کشاورزان به دلیل برخی مشکلات بیشتر به سمت تولید محصول پنبه رفتهاند.
وی افزود: چون در سالهای گذشته کشاورزان روی ارقام محصول زیتون شناخت کافی نداشتند، گاهی ارقام متناسب با شرایط آب و هوایی منطقه انتخاب نشده، هرچند ارقامی هم متناسب با اقلیم شهرستان کشت شده است.
وی گفت: محصولی که براساس اقلیم منطقه کاشته شده، از کیفیت خوبی برخوردار است اما سایر ارقام کیفیت و بهرهوری بالایی ندارند.
مدیر جهاد کشاورزی نهبندان اظهار داشت: آستان قدس رضوی در چند سال گذشته نسبت به کشت محصول زیتون در ۷۰ هکتار از اراضی این شهرستان همچنین اصلاح این درختان اقدام کرده و درختان باغات خود را جایگزین ارقام متناسب با اقلیم منطقه کرده است که خوشبختانه این طرح نتیجه مطلوبی در زمینه کیفیت و افزایش بهرهوری داده است.
حیدرپور بیان کرد: به دلیل جایگزینی و اصلاح درختان در مزرعه ۷۰ هکتاری آستان قدس رضوی، روغن زیتون نهبندان در کشور حرف برای گفتن دارد و دارای کیفیت مطلوبی است.