به گزارش روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی خراسان جنوبی، رئیس سازمان با اشاره به شروع فصل برداشت محصول پنبه، اظهار داشت: پیشبینی میشود امسال حدود 18 هزار تن پنبه در استان تولید شود که این میزان تولید در مقایسه با سال قبل افزایش 12 درصدی را نشان میدهد.
مهدی جعفری افزود: پنبه خراسان جنوبی محل کسب درآمد و رزق و روزی 4 هزار و 925 نفر پنبهکار را فراهم کرده و رتبه ششم تولید این محصول را به خود اختصاص دادهایم.
وی بیان کرد: امسال در خراسان جنوبی هفت هزار و 115 هکتار سطح زیر کشت پنبه است که در این زمینه نیز در مقایسه با سال گذشته 11 درصد افزایش داشتهایم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه شهرستان بشرویه با سه هزار و 500 هکتار بیشتر سطح زیرکشت پنبه را به خود اختصاص داده گفت: بعد از بشرویه شهرستان سرایان با هزار و 400 هکتار، قاین با 800 هکتار بیشترین سطح زیرکشت و میزان تولید پنبه در خراسان جنوبی را دارند.
جعفری با بیان اینکه در شهرستانهای نهبندان و بشرویه برداشت پنبه به صورت مکانیزه توسط 10 دستگاه کمباین انجام میشود، تصریح کرد: برداشت پنیه به صورت دستی از 20 مهر آغاز شده و تا بهمن ماه ادامه دارد.
وی یادآور شد: سال گذشته 15 هزار و 779 تن پنبه در خراسان جنوبی تولید شده و در حال حاضر هفت کارخانه پنبه پاک کنی در استان فعالیت دارند که سه کارخانه در بشرویه و سرایان است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با بیان اینکه از محصول خروجی کارخانههای پنبه پاککنی خراسان جنوبی بیش از 10 هزار تن به استانهایی چون قم و خراسان رضوی ارسال میشود، بیان کرد: در استان ما 4 هزار و 925 نفر بهرهبردار پنبه وجود دارد.
وی در پاسخ به اینکه امسال خرید تضمینی یا توافقی برای پنبه در نظر گرفته شده یا خیر گفت: خرید تضمینی بدترین حالت برای یک محصول است، چرا که این بدان معنا است که محصول ما هیچ خریداری ندارد و دولت باید محصول ما را خریداری کند.
جعفری با بیان اینکه باید محصول در بخش عرضه و تقاضا جای خود را باز کند که متاسفانه در استان ما خیلی خود را معطوف به سمت خریدهای توافقی و تضمینی کردهایم، گفت: خرید توافقی را خودمان انجام میدهیم و دولت هیچ کمکی نمیکند، بلکه از طریق تشکلها انجام میشود تا از خسارت به کشاورز جلوگیری شود.
وی با تاکید بر اینکه امسال شاهد کاهش قیمت پنبه در سطح کشور هستیم، افزود: بنابر دلایل مختلفی از جمله واردات امسال شاهد کاهش قیمت پنبه هستیم که شاهد ضرر کشاورز خواهیم بود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: بیشترین پنبه در استان در شهرستان بشرویه است که هنوز امسال درخواستی مبنی بر خرید توافقی برای ما ارسال نشده است.
وی افزود: در فصل برداشت حضور دلال بر سر هر محصولی را شاهد هستیم که باید بازار را مدیریت کنیم، البته گاهی حضور دلال سبب رقابت و افزایش قیمت میشود.