به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سربیشه از مرکز اصلاح نژاد بز کرکی خراسان جنوبی که یکی از مراکز فعال و اصلی کشور در زمینه حفظ ذخائر ژنتیکی دام بومی منطقه می باشد به عنوان فرصت ویژه دامداری، علمی، اقتصادی و فرهنگی نام برد.

محمدرضا زرگری با بیان اینکه شهرستان سربیشه یکی از قطب های پرورش بز کرکی می باشد عنوان کرد: بز کرکی به واسطه تولید کرک مرغوب و با کیفیت که در صنایع و پوشاک استفاده می گردد، از ارزش اقتصادی بالایی در بازارهای جهانی برخوردار بوده و حفظ و حراست از این سرمایه ملی و افزایش تولیدات آن، سرمایه گذاری، آموزش و تحقیق را طلب می کند.

وی اشاره نمود در این راستا مرکز پرورش و اصلاح نژاد بز کرکی در سال ۷۸ با برگزاری جشنواره بز کرکی و با هدف حفظ، اصلاح نژاد، تکثیر، تحقیق، توسعه و ترویج بز خالص کرکی در شهرستان راه اندازی که ضمن انجام کلیه عملیات اصلاح نژاد دام، سالانه دام اصلاحی بین گله ها جهت بهبود نژاد دام منطقه توزیع می گردد.

مدیر جهاد کشاورزی مرکز را فرصت مناسبی برای ایجاد صنایع فراوری کرک و اشتغال ، رونق اقتصاد و صنایع دستی از جمله برک بافی، جذب گردشگر و انجام پروژه های دانشگاهی و علمی دانست.

زرگری اظهار نمود: مهمترین مشکل در ارتباط با پرورش بزهای کرکی، فقدان برنامه عملیاتی و اجرائی مدون برای توسعه کرک و تکمیل نبودن زنجیره ارزش افزوده فراوری کرک می باشد که متاسفانه کرک تولیدی به صورت خام از کشور خارج و این ارزش افزوده نصیب کشورهای دیگر شده و برای توسعه این صنعت در استان لازم است دامداران حمایت و کرک همانند محصولات استراتژیک استان خریداری و صنایع فراوری ایجاد گردد.

محمدرضا زرگری در پایان اشاره نمود: در حال حاضر خانه برک مود در زمینه تولید پارچه برک مشغول به فعالیت است که پاسخ گوی کرک تولیدی نبوده و از دیگر اقداماتی که در زمینه حمایت از پرورش بز کرکی صورت گرفته، توزیع دام بین صندوق های زنان روستائی جهت پرورش و ترویج آن می باشد که امید آن است در آینده شاهد رونق آنها باشیم.