به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان خراسان جنوبی، مدیر امور طیور و زنبورداری سازمان گفت: خراسان جنوبی به نسبت دیگر استانها در بخش تولید و میزان آن کمتر است ولی از نظر کیفیت جایگاه بالایی در کشور دارد.
حامد عارفینیا تصریح کرد: خراسان جنوبی به دلیل انواع خاص گیاهان دارویی و شرایط اقلیمی، همچنین دو محصول خاص زرشک و عناب کیفیترین عسل را دارد، اما دیگر استانها به دلیل رشد و توسعه باغداری و حجم بارندگی و پوشش گیاهی عسل بیشتری نسبت به ما دارند.
به گفتۀ وی در راستای حمایت از زنبورداران در شرایط خشکسالی وامهای کم بهرهای دیده شده، همچین اقدامات حمایتی مناسب دیگری در راستای تغذیه زنبورستانها در حال اجرا است.
عارفی نیا اظهار کرد: دولت در بخش حمایتی پایگاه اطلاعات آمار منسجمی را تشکیل داده و آمارگیری هر ساله در فصل پاییز انجام میشود تا دولت بتواند حمایت درست و کاملی را داشته باشد.
وی ادامه داد: در همین راستا تسهیلات بانکی برای توسعه کمی و کیفی زنبورستانها در دستور کار قرار میگیرد.
ایجاد آزمایشگاه تخصصی برای محصولات زنبور عسل
به گفتۀ وی دولت چند محصولی را در بخش عسل پیگیری میکند و علاوه بر عسل وارد دیگر شاخصهای تولید مانند ژل رویال، گرده، بره موم و زهر که جزو تولیدات ناخالص ملی است و ارز وارد کشور میکند، تأکید شده است.
مدیر امور طیور و زنبورداری سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی اعلام کرد: در کنار این موضوعات شوراهای مختلف از جمله شورای تخصصی زنبور عسل را پیگیری و در استان راهاندازی کردیم که از همین طریق موضوعاتی مانند بیمه، حمل و نقل و کوچ زنبورها در آن شورا مورد بررسی قرار میگیرد.
عارفی نیا بیان کرد: وزارت جهاد کشاورزی نیز در یک مجموعهای تحت عنوان مرکز حمایت از زنبور عسل اسناد بالادستی مدونی را برای حمایت از زنبورداران تدوین کرده است.
وی ادامه داد: در همین راستا دستور کارهایی توسط وزیر جهاد کشاورزی برای تکمیل چرخه تولید عسل به استانها ابلاغ شد که از جمله آن میتوان به انجام خدمات فنی و مهندسی و ایجاد آزمایشگاهها اشاره کرد.
به گفتۀ وی تسهیلات کم بهره ویژهای به توسعه زنبورستانها، ایجاد زنبورستانهای جدید و ایجاد مشاغل جدید در این حوزه مانند زهر، بره موم و ژل و موارد دیگر با توجه به دستور کارهای ابلاغی وزارت جهاد دیده شده است.
راهاندازی کارگروه توسعه زنبورداری خراسان جنوبی
مدیر امور طیور و زنبورداری سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی در زمینه صادرات نیز عنوان کرد: هدفگذاری کردهایم که در ابتدا فقط به سراغ عسل نرویم و دیگر محصولات تولیدی از آن را هم مورد توجه قرار دهیم.
عارفی نیا افزود: با این برنامهریزی بتوانیم بازارهای مختلف جهانی را با محصولات زنبور عسل را داشته باشیم؛ که در همین راستا به دنبال راهاندازی آزمایشگاه کمی و کیفی عسل و محصولات زنبور عسل هستیم.
وی تصریح کرد: با راهاندازی این آزمایشگاه به دنبال این هستیم تا استانداردهای جهانی را کسب کنیم و شناسایی بازارهای هدف را داشته باشیم که عسل خرسان جنوبی با برند خود استان و استاندارد مخصوص خود آن صادر شود.
به گفتۀ وی کارگروه توسعه زنبورداری خراسان جنوبی را راهاندازی شده و باید عسل را در گفتمان مسئولان استان بشناسانیم و نگاه مسئولان اقتصادی استان را به زنبور عسل و محصولات آن جذب و حمایتهای جانبی را بگیریم و مسلماً در توسعه اقتصادی و ارزآوری نقش مهمی خواهد داشت.