به گزارش روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی خراسان جنوبی، دکتر مهدی جعفری با حضور در برنامه شبانه "شبهای زعفرونی" شبکه خاواران گفت: برای تامین سوخت جایگزین در ۱۰ روز اخیر مشکلی نداشتیم و خارج از سهمیه، سوخت جایگزین در اختیار گلخانهداران، مرغداران و واحدهای صنعتی قرار میگیرد.
رئیس سازمان جهادکشاورزی خراسان جنوبی اظهار داشت: گلخانهداران، مرغداران و واحدهای صنعتی که به شبکه گاز متصل هستند با توجه به افت شدید دما و فشار شبکه در استان نسبت به تهیه سوخت جایگزین گاز اقدام کنند.
وی گفت: کشاورزان و دامداران بهویژه بهرهبرداران بخش طیور تمهیدات لازم را بیندیشند تا به دلیل برودت هوا دچار خسارت و یخزدگی باغات، مزارع و محصولات نشوند.
وی ادامه داد: بهرهبرداران گلخانهها و پرورش طیور درزبندی لازم، نصب دماسنج و کنترل دمای هوا، تنظیم هیترها، یکنواختی دما را در قسمت مختلف به وسیله فنها، تامین سوخت جایگزین و استفاده کمپوست به دلیل ایجاد حرارت و گرمای بالا را مدنظر قرار دهند.
وی افزود: پرورشدهندگان ماهی هم نسبت به تامین تغذیه ماهیان اقدام کنند و سایر تمهیدات لازم را برای جلوگیری از خسارت بیندیشند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی به کشاورزان توصیه کرد که نسبت به تخلیه آب سامانههای آبیاری نوین اقدام کنند و اگر تخلیه شده و در جاهایی دوباره انتقال آب داشتهاند مجدد تخلیه آب را به صورت کامل انجام دهند تا ترکیدگی فیلترها را نداشته باشیم.
وی با اشاره به شبهای یخبندان در استان و احتمال سرمازدگی محصولات باغی و زراعی افزود: در ارتفاعات اگر سامانه گرمایشی در نقطه مرتفع روشن شود از یخزدگی محصولات جلوگیری میکند و در مناطق خارج از شهر هم ایجاد دود در داخل باغات و مزارع گرمای مورد نیاز را برای جلوگیری از سرمازدگی تامین خواهد کرد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی از کشاورزان خواست نسبت به آبیاری سطحی مزارع و باغات خود قبل و بعد از سرما به منظور ایجاد یخآب اقدام کنند چرا که آب و یخ اجازه نفوذ سرما را نمیدهد. وی توصیه کرد: کشاورزان برای نهالهای کوچک توسط شاخه و برگ سایر درختان یا پلاستیک، پوشش ایجاد کنند و از شخمزدن زمینها در زمان برودت شدید هوا خودداری شود.
جعفری اظهار داشت: سرمای شدید برای آفات بسیار مفید است و سبب از بین رفتن آنها میشود همچنین یخآب، موش و جوندگان داخل زمین و آفات مختلف را کنترل میکند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: درخصوص احتمال سرمازدگی درختان بهویژه درخت پسته اگر دمای هوا به منفی ۲۰ درجه به مدت ۲ هفته متوالی برسد، درخت پسته دچار سرمازدگی خواهد شد اما درخصوص درختان انار و زیتون اگر دمای هوا به منفی ۱۲ درجه برسد و مدت ۲ هفته تداوم پیدا کند سرمازدگی این درختان را خواهیم داشت.