به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی، مجری طرح های گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی در بازدید از طرح های کشاورزی استان گفت: خراسان جنوبی با داشتن بیش از 800 نوع گیاهان دارویی در راس برنامه های کزارت جهاد کشاورزی قرار گرفته است.
حسین زینلی با اشاره به اینکه اعتقاد اصلی جهاد بر این است که توسعه و گسترش گیاهان دارویی را در دستور کار قرار دهد گفت: مبنای این کار بر اساس کم آب بر بودن گونه های ویژه گیاهی است.
وی زعفران، زیرسیاه و سبز، آنغوزه، عناب، سنجد و زرشک را از جمله گیاهانی عنوان کرد که در کشور برای ان برنامه ریزی شده،است وتصریح کرد: این گیاهان دارای مزیت و ارزش افزوده اقتصادی بسیاری دارند و سالها برای تجارت بین الملل آن تلاش شده است.
مجری طرح گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی با تاکید بر اینکه دولت در نظر دارد با حمایت از کشاورزان زنجیره ارزش آنان را کامل کند، ادامه داد: بر این اساس ارزش افزوده برای کشاورزان و کشور ایجاد می شود.
وی بیان کرد: در این راستا وزارت جهاد کشاورزی حمایت های ویژه ای را در پیش گرفته است که از جمله آنها حمایت تسهیلات یارانه نهال است که به برخی از گیاهان کم آب بر و در حال انقراض با ارزش افزوده بالا مانند زیرسیاه تعلق می گیرد.
زینلی اضافه کرد: باید بر روی گیاه زیرسیاه کار شود تا بتوانیم جایگاه آن را در دنیا تثبیت کنیم.
وی با اشاره به اینکه برای کل کشور در زمینه گیاهان دارویی قطب بندی قرار دادیم، عنوان کرد: برای خراسان جنوبی محصول عناب، زرشک، زیره سیاه و سبز ، آنغوزه و زعفران ملاک اصلی ما در این قطب بندی است.
مجری طرح گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی افزود: در زمینه تسهیلات یارانه های 6 درصد به بخش تولید داده می شود و هر کشاورزی که بتواند وثیقه بانکی را تامین کند تسهیلات بدون محدودیت در زمینه داشت، کاشت و برداشت دریافت می کند.
زینلی ادامه داد: در زمینه کسب و کار کوچک برنامه های گسترده و تسهیلات ارزان قیمت داریم.
وی افزود: پنجره خدمت در جهاد کشاورزی راه اندازی می شود تا مشکلاتی که برای ارگان ها و بهداشت و صنعت و معدن را سریعتر حل کنیم و افرادی که مشکل دارند می توانند به راحتی مجوز دریافت کنند.
به گفته وی در هر استان مجری استانی و ستاد گیاهان دارویی فعال است تا راهبرد برای برای استان خود تعریف کنند و مشکلات پیش رو را برای رصد و پیگیری به ما ارجاع دهند.
زینلی یادآور شد: در گذشته به گیاهان دارویی در حد کارخانه مجوز داده می شد اما اکنون با وزارت بهداشت به نتیجه رسیدیم تا به واحدهای 100 تا 200 متری مجور داده شود و روی محصولات گیاهان دارویی و خواص آن چاپ شود.