به گزارش روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی خراسان جنوبی، معاون بهبودتولیدات گیاهی سازمان گفت: سطح زیر کشت زعفران در خراسان جنوبی ۱6 هزار و 982 هکتار می باشد.
محمدرضا اکبری خاطرنشان کرد: شهرستان قاینات با سطح زیر کشت پنج هزار و ۲۶۰ هکتار، رتبه نخست برداشت زعفران را در این استان داراست.
وی گفت: خراسان جنوبی رتبه نخست کیفیت زعفران در کشور و رتبه دوم تولید زعفران را بعد از خراسان رضوی دارد.
وی اظهار داشت: اخیرا در سند اصلاح الگوی کشت که در وزارت جهاد کشاورزی رو نمایی شد زعفران در خراسان جنوبی یکی از محصولات مورد توجه در سبد الگوی کشت بدلیل کم آب بر بودن و اقتصاد خوب قرار گرفته است که ما هم توجه ویژهای به این محصول خواهیم داشت و امیدواریم در سالهای آینده افزایش سطح زیر کشت را داشته باشیم.
وی افزود : از ابتدای آذر ماه آغاز عملیات خرید حمایتی زعفران را در خراسان جنوبی خواهیم داشت که امسال برای اولین بار خرید دسته زعفران را در استان داریم .
معاون بهبودتولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی افزود: اغلب زعفرانکاران این استان خردهمالک هستند یا مزارعی در سطح کوچک دارند به همین دلیل محصول خود را صبح زود برداشت میکنند که بر کیفیت محصول اثرگذار است.
اکبری تصریح کرد: از جمله دلایلی که سبب میشود زعفران خراسان جنوبی عطر و طعم بسیار خوبی داشته باشد، شرایط اقلیمی مناسب، کیفیت خاک مطلوب، چیدن گلهای آن هنگام صبح است که باعث شده عطر و طعم زعفران منطقه شهرت جهانی داشته باشد.
شایان ذکر است که زعفران، زرشک و عناب از محصولات راهبردی و مزیتدار خراسان جنوبی محسوب میشوند که معیشت بسیاری از خانوارهای این استان به آنها وابسته است.