به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی، دکتر کاظم خاوازی قائممقام وزیر ومعاون برنامهریزی واقتصادی وزارت جهادکشاورزی در ادامه سفر امروز چهارشنبه (۱۸ بهمن) به استان خراسان جنوبی، از مرکز اصلاح نژاد بز کرکی شهرستان سربیشه بازدید کرد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی در این بازدید با بیان اینکه ایستگاه بز کرکی با هدف اصلاح نژاد دام شهرستان در سال ۱۳۷۸ راهاندازی شد، گفت: هدف کلی این طرح ترویج و حفظ ژنتیکی بز کرکی منطقه، رشد کمی و کیفی تولیدات کرک، تولید مواد اولیه صنایع و کارخانجات است.
دکتر جعفری افزود: مراکز و ایستگاههای اصلاح نژاد به عنوان هستههای بارز ژنتیکی باعث ایجاد بانک ژن و حفظ نژاد دام است.
مدیر جهادکشاورزی شهرستان سربیشه از تولید بیش از ۲۱ تن کرک و مو با ارزش بالغ بر 10 میلیارد تومان در قطب پرورش بزکرکی کشور خبر داد وگفت: بز کرکی از ظرفیت های ویژه دامپروری واقتصادی استان می باشد که به خاطر ویژگی های منحصر به فرد کرک تولیدی از جمله زیبایی، ظرافت، گرما، جذب رطوبت، عدم شعله ور شدن و رنگ پذیری در بازارهای جهانی و صنایع و نساجی از ارزش اقتصادی بالایی برخورد دار می باشد.
محمدرضا زرگری جثه کوچک، دست و پای کوتاه، کمر صاف، بدن پوشیده از کرک، قدرت پیاده روی زیاد و استقامت در شرایط سرد و خشک را از ویژگی های بز کرکی نام برد که یکی از مناطق پرورش آن شهرستان سربیشه می باشد.
مدیر جهاد کشاورزی عدم تکمیل زنجیره ارزش افزوده کرک، نبود صنایع فرآوری، خام فروشی و خارج شدن سود آن از دست تولید کنندگان به جیب دلالان را از مشکلات پیش روی تولید کرک دانست و اظهار داشت کمتر از 5 درصد از کرک تولید شهرستان در خانه برک مود فرآوری، که در صورت تکمیل زنجیره، ارزش اقتصادی آن بیش از ۲ تا ۳ برابر افزایش خواهد یافت.
به گفته محمدرضا زرگری در راستای حفظ این ذخائر ژنتیکی دام در سال 1378 با برگزاری همایش بز کرکی در شهرستان، یکی از مراکز فعال پرورش واصلاح نژاد دام کشوربا هدف ترویج،رشد کمی و کیفی کرک، پرورش، تحقیق و اصلاح نژاد دام ،در شهرستان به بهره برداری رسید که علاوه بر انجام کلیه عملیات اصلاح نژادی و همکاری با محققین و دانشگاهیان،سالانه با توزیع دام های اصلاحی در بین دامداران علاوه بر بهبود وضعیت ژنتیکی دام منطقه از انقراض این نژاد منحصر به فرد جلوگیری به عمل می آورد.