به گزارش روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی خراسان جنوبی، مدیر امور شیلات سازمان با اشاره به اینکه توسعه پرورش ماهی تیلاپیا پویایی صنعت آبزی‌پروری در این استان کویری را در پی دارد افزود: هم اکنون در کشور ۴ استان از جمله خراسان جنوبی، قم، سمنان و یزد مجوز پرورش ماهی تیلاپیا را دارد.

حیدرپور افزود: پرورش ماهی تیلاپیا در ۸ باب استخر دو منظوره و ۴ واحد گلخانه‌ای در خراسان جنوبی فعال است گفت:  در نیمه اول امسال  ۱۰۰ هزار قطعه بچه ماهی در این واحد‌ها رها سازی شده است.

وی گفت: با توجه به شرایط گلخانه‌ای بودن پرورش ماهی تیلاپیا و امکان پرورش در طول سال پیش بینی می‌شود ۳۲۶ تن گوشت تیلاپیا از سطح گلخانه‌ها و استخر‌ها برداشت شود.

مدیر امور شیلات سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی افزود: ارزش هر کیلو گوشت  ماهی تیلاپیا در بازار ۲۰۰ هزار تومان است.

حیدرپور گفت: این ماهی‌ها در دوره  ۴ ماهه در شهرستان‌های قاین، بیرجند و  نهبندان در محیط گلخانه‌ای و استخر‌های  دو منظوره در شش ماهه اول در شهرستان‌های سربیشه، فردوس، بیرجند و سرایان پرورش می‌یابند.

وی افزود: توجه به شرایط اقلیمی و وجود آب‌های نامتعارف (شور)، سازگار بودن پرورش ماهی تیلاپیا و سریع رشد بودن این ماهی مورد توجه سرمایه گذاران در این بخش شده است به طوری که تا پایان سال حداقل دو واحد گلخانه‌ای با پیشرفت فیزیکی ۹۰و ۵۰ درصد با میزان تولید ۷۵ تن به چرخه تولید استان اضافه می‌شود.

مدیر امور شیلات سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی افزود: ۲۰ درصد ماهی تیلاپیا در استان توزیع می‌شود و مابقی پس از صید به استان‌های خراسان رضوی، خراسان شمالی، مازندران، قم و اصفهان ارسال می‌شود.

ماهی تیلاپیا تنها ماهی است که  شوری آب را تحمل می‌کند و رشد سریعی دارد، کشور چین خاستگاه این کشور است و آمریکا و عربستان کشور‌های دیگر هستند که این ماهی را پرورش می‌دهند.