به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نهبندان گفت: هرچند خرماکاران در نهبندان توانستهاند محصولات خود را به دیگر استانهای همجوار صادر کنند اما به دلیل نبود سردخانه و بستهبندی عایدی نصیب بهرهبردار نمیشود و خرماکاران ناچارند به هنگام برداشت محصول خود را فلهای عرضه کند.
محمد مالکی افزود: نبود صنایع بستهبندی در نهبندان از مهمترین مشکلات است زیرا سبب شده تا نخلکاران محصولات خود را بهصورت فله در بازار عرضه کنند.
وی نبود ماشینآلات برای گردهافشانی نخلستانها را از دیگر مشکلات بهرهبرداران دانست و ادامه داد: همهساله گردهافشانی خرما بهصورت سنتی از اواخر اسفندماه شروع و تا اواخر فروردین ادامه دارد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نهبندان بیان داشت: هرچند خرماکاران در نهبندان توانستهاند محصولات خود را به دیگر استانهای همجوار صادر کنند اما به دلیل نبود سردخانه و بستهبندی عایدی نصیب بهرهبردار نمیشود و خرماکاران ناچارند به هنگام برداشت محصول خود را فلهای عرضه کند.
مالکی افزود: با وجود همه مشکلات جهاد کشاورزی تلاش کرده است تا برای ایجاد کارگاه بستهبندی از ظرفت خیران و گروههای جهادی استفاده کند اما هنوز تا این لحظه عملیاتی نشده است.
وی با بیان اینکه با وجود مبارزه با ملخهای میهمان هیچ تهدیدی برای خرمای نهبندان نیست، اضافه کرد: سطح زیر کشت خرما در این شهرستان 300 هکتار است که از این میزان 230 هکتار بارور و مابقی غیربارور است.
مدیر جهاد کشاورزی نهبندان تصریح کرد: خرمای زاهدی، کبکاب، مضافتی و پیارم از جمله انواع خرمایی است که در مناطقی، چون دهسلم، چاهداشی، محمد آبادو بندان کشت میشود.
مالکی با بیان اینکه عدم وجود کارگاه بستهبندی نیز از دیگر این موارد است افزود: نبود صنایع بستهبندی در این شهرستان باعث شده تا نخلکاران، محصولات خود را بهصورت فله در بازارها عرضه کنند.