به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی، مدیرکل دفتر آبزیان آب شیرین سازمان شیلات ایران در بازدید از بزرگترین مرکز تولید و پرورش زالوی شرق کشور با بیان اینکه پرورش زالو نیز به عنوان یک فرصت مناسب برای استفاده بهینه از آب و ایجاد اشتغال محسوب میشود، گفت: خراسان جنوبی با وجود اینکه استانی کم آب محسوب میشود، اما میتواند فرصتهای بسیار خوبی در زمینه آبزی پروری داشته باشد.
مهدی شکوری فر با اشاره به کم آبی در خراسان جنوبی، اظهار کرد: خراسان جنوبی با وجود اینکه استانی کم آب محسوب میشود، اما میتواند فرصتهای بسیار خوبی در زمینه آبزی پروری داشته باشد.
وی با بیان اینکه پرورش زالو نیز به عنوان یک فرصت مناسب برای استفاده بهینه از آب و ایجاد اشتغال محسوب میشود، افزود: با توجه به وجود آبهای نامتعارف که برای زراعت مناسب نیست و برای جلوگیری از هدررفت هرگونه منابع آبی میتوان از طرحهای توسعه آبزیپروری استفاده بهینه کرد.
مدیرکل دفتر آبزیان آب شیرین سازمان شیلات ایران اظهار کرد: با پیگیریهای انجام شده 150 هزار قطعه بچه ماهی کپور از مرکز شیلاتی به استان حمل میشود تا به صورت رایگان دراختیار آبزی پروران قرار گیرد.
شکوری با بیان اینکه خراسان جنوبی یکی از چهار استان مجاز برای پرورش ماهی تیلاپیا است، افزود: در آینده نزدیک تعدادی بچه ماهی تیلاپیا به استان انتقال داده شده و در اختیار متقاضیان واجد شرایط گذاشته میشود.
وی با اشاره تولید 1300 تن ماهی کپور و قزل آلا در این استان، گفت: امیدواریم با بهبود روشهای پرورش در استخرهای دو منظوره کشاورزی، تولید را افزایش دهیم.
مدیرکل دفتر آبزیان آب شیرین سازمان شیلات ایران از پرورش زالو در استانهایی همچون خراسان جنوبی که با مشکل کم آبی مواجه است به عنوان یک فرصت برای اشتغال زایی یاد کرد و ادامه داد: مهمترین مشکلی که در خصوص توسعه پرورش زالو در کشور وجود دارد، توسعه قانونی آن و بحث استفاده از خون در مراحل پرورش است.
شکوری تصریح کرد: با هماهنگی صورت گرفته بین سازمان غذا و دارو، دامپزشکی و سازمان شیلات ایران، در کمیته ملی زالو مقرر شده است که مصرف خون با توجه به شرایطی که دامپزشکی تعیین کرده و سازمان غذا و دارو نیز آن را تکمیل کرده، مجاز شناخته شود.
وی یادآور شد: در صورت اجرایی شدن این دستورالعمل، پرورش و عرضه زالو از این پس به صورت کاملا قانونی و شناخته شده خواهد بود.