به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی، غلامرضا قوسی گفت: امسال برای اجرای برنامه تولید و اشتغال در بخش کشاورزی ۱۴۶ میلیارد تومان تسهیلات بانکی یارانهدار به استان ابلاغ شد که تاکنون ۹۲ میلیارد تومان آن اختصاص یافته است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی افزود: امسال تمامی تسهیلات بانکی یارانهدار در قالب ردیف اعتباری «بند الف تبصره ۱۸» با عنوان برنامه تولید و اشتغال بخش کشاورزی تدوین و با برنامه ریزی وزارت جهاد کشاورزی به استانها ابلاغ میشود.
وی بیان کرد: در این برنامه ۱۰ رسته فعالیت ویژه در بخش کشاورزی از جمله گلخانهها، گیاهان دارویی، صنایع تبدیلی و تکمیلی، تولید محصولات دامی (به غیر از مرغ گوشتی، تخم گذار و زنبور عسل)، شرکتهای خدمات فنی و مشاورهای بخش کشاورزی، شیلات و آبزیان، دامپزشکی و گیاه پزشکی، ساماندهی کسب و کارهای نوپا و دانش بنیان، مدرن سازی و مکانیزاسیون کشاورزی و کسب و کارهای بازرگانی بخش کشاورزی اولویتبندی شده است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی اظهار داشت: نرخ سود تسهیلات در برخی رسته فعالیتها هفت درصد و در برخی ۱۲ درصد و سرمایه در گردش نیز ۱۰ درصد در نظر گرفته خواهد شد.
وی عنوان کرد: تاکنون حدود ۸۰ میلیارد تومان تسهیلات در بخشهای گلخانه، گیاهان دارویی و زعفران به استان ابلاغ شده و ثبت نام از متقاضیان این رستهها نیز در حال انجام است.
قوسی ادامه داد: همچنین تاکنون سه میلیارد تومان برای بازسازی و نوسازی واحدهای تولیدی بخش کشاورزی به استان ابلاغ شده است.
وی با بیان اینکه سقف تسهیلات طرحها متفاوت است و محدودیتی در این زمینه وجود ندارد یادآور شد: متقاضیان برای دریافت تسهیلات بایستی به سامانه سیتا (سامانه یکپارچه تسهیلات وزارت جهاد کشاورزی) مراجعه و نسبت به ثبت نام اقدام کنند.
وی ادامه داد: در حال حاضر تنها در سه رسته گلخانه، گیاهان دارویی و زعفران میتوان ثبت نام کرد و تا زمان ابلاغ بخش دیگری از اعتبار، امکان ثبتنام برای سایر رستهها در سامانه نیز فراهم خواهد شد.
وی افزود: تاکنون از مجموع سهمیه ابلاغی استان ۶۵ میلیارد تومان به بانک کشاورزی، ۲۰ میلیارد تومان به بانک توسعه تعاون و هفت میلیارد تومان به پست بانک اختصاص یافته است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی عنوان کرد: اکنون ۶۳۶ طرح به مبلغ بیش از ۷۰ میلیارد تومان در قالب برنامه تولید و اشتغال بخش کشاورزی برای دریافت تسهیلات به بانکهای عامل معرفی شده است.
غلامرضا قوسی اظهار داشت: از مجموع این طرحها ۱۹۷ فقره مربوط به رسته گلخانهها، ۳۵۶ طرح در حوزه گیاهان دارویی و زعفران و ۸۳ طرح در زمینه دام و طیور( تسهیلات بانک توسعه تعاون مربوط به تمامی رستهها است) بوده است.