به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی، مدیر آب و خاک و امور فنی و مهندسی سازمان از برگزاری مراسم ویژه روز جهانی خاک خبر داد و گفت: روز یکشنبه هفته آینده (10 آذر) جلسه ای را با حضور سخنرانان کشوری و استانی به مناسبت فرارسیدن روز جهانی خاک در سازمان برگزار خواهیم کرد.
محمد حسن غلامی با اعلام اینکه در سیل امسال بیش از ۷۰۰ رشته قنات آسیبدیده و نیازمند مرمت است، بیان کرد: تاکنون ۲۵۵ رشته قنات در استان مرمت و لایروبی شد.
وی اظهار داشت: در حال حاضر ۱۱ هزار ۵۲۳ منبع آبی در استان وجود دارد که از این تعداد شش هزار و ۲۵۲ رشته قنات و دو هزار و ۵۲ دهنه چشمه هستند.
وی با بیان اینکه احیا و بازسازی قنوات نقش مهمی در ماندگاری روستائیان دارد، بیان داشت: ۳۰ درصد قنوات خراسانجنوبی با کاهش آبدهی مواجه و این در حالی است که ۲۵ درصد اراضی کشاورزی استان معادل ۳۷ هزار هکتار از آب قنوات آبیاری میشود.
مدیر آب و خاک و امور فنی و مهندسی سازمان جهاد کشاورزی خراسانجنوبی با اشاره به ثبت اطلاعات مکانی قنوات خراسانجنوبی در سامانه قنوات کشور، مطرح کرد: معرفی قنوات استان به کشور، اخذ اعتبارات بازسازی و مرمت و بهروزرسانی تعداد قنوات در استان از مزایای ثبت اطلاعات قنوات در سامانه کشوری است.
غلامی از کاهش دبی آب قنوات استان از ۶۰۰ متر مکعب به ۲۰۰ مترمکعب خبر داد و تصریح کرد: برای احیای تمامی قنوات اعتبار زیادی نیاز است اما هر سال بودجه محدودی در اختیار استان قرار میگیرد در حالی که مرمت قنوات بهصورت دورهای و مستمر باید انجام شود.
وی با اعلام اینکه در سیل امسال بیش از ۷۰۰ رشته قنات آسیبدیده و نیازمند مرمت است، بیان داشت: خسارت وارد شده به این قنوات ۶۹ میلیارد تومان برآورد شده است.
مدیر آب و خاک و امور فنی و مهندسی سازمان جهاد کشاورزی خراسانجنوبی از مرمت و لایروبی ۲۵۵ رشته قنات در استان خبر داد و تصریح کرد: بهرهبردارانی که در هنگام وقوع سیل، قناتها و اراضی کشاورزی آنان دچار سیلگرفتگی میشود باید از طریق سامانه سجاد قنات خود را ثبت و افرادی که موفق نشدند در این سامانه در مهلت معین شده ثبتنام کنند میتوانند از طریق فرمانداری پیگیری کنند.
غلامی افزود: هزینه مرمت قنوات توسط کارشناسان جهاد کشاورزی برآورد میشود که بر این اساس ۸۵ درصد هزینه توسط دولت و ۱۵ درصد توسط مالکان پرداخت میشود.
وی از ابلاغ هفت میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان اعتبار ملی برای احیای قنوات آسیبدیده از سیل در استان خبر داد و گفت: این اعتبار از محل اعتبارات مدیریت بحران برای قنوات آسیبدیده در سیل امسال اختصاص یافت که بهزودی به استان تخصیص مییابد.
مدیر آب و خاک و امور فنی و مهندسی سازمان جهاد کشاورزی خراسانجنوبی خاطرنشان کرد: با تخصیص این اعتبار پیشبینی میشود ۳۰ رشته قنات احیا و مرمت شود و مابقی قنوات از محل سایر منابع در حال مرمت است.