به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی، مدیر هماهنگی ترویج کشاورزی خراسانجنوبی از وجود ۱۱ سایت الگویی کشاورزی در استان خبر داد و گفت: هشت هزار نفر در ۲۱۸ صندوق خرد زنان روستایی عضو هستند.
شراره شیبانی افزود: حوزه ترویج و آموزش کشاورزی بهعنوان متولی امر توانمندسازی و آموزش بهرهبرداران بهمنظور دستیابی به کشاورزی پایدار با بهرهگیری از ۹۴ کارشناس ستادی و شهرستانی در حال خدمترسانی به جامعه روستایی و عشایری میباشد.
وی اهداف و راهبردهای مدیریت هماهنگی ترویج کشاورزی را در راستای افزایش ضریب نفوذ دانش و مهارت در واحدهای بهرهبرداری، استقرار مدیریت دانش و تولید رسانههای ترویجی، توانمندسازی اشتغال محور زنان و جوانان روستایی، آموزش و توانمندسازی سرمایههای انسانی، ساماندهی مراکز جهادکشاورزی و شبکه عاملین ترویج عنوان کرد.
مدیر هماهنگی ترویج کشاورزی سازمان جهادکشاورزی خراسانجنوبی یادآور شد: با اجرای طرح نظام نوین ترویج و پهنهبندی عرصههای کشاورزی و تعیین مروجین برای هر پهنه ضریب نفوذ دانش و فناوری در واحدهای تولید کشاورری بهطور چشمگیری افرایش یافته و هماکنون ۱۲۵ مروج پهنه در استان فعال هستند.
شیبانی تصریح کرد: مروجین پهنه میتوانند با تهیه آمار و اطلاعات پهنه و همچنین شناسایی مشکلات کشاورران و ارجاع آن به بخشهای تحقیقاتی و اشاعه نتایج و یافتههای علمی با برنامهریزی منطبق بر نیازها، زمینه انتقال دانش، آموزش و توانمندسازی بهرهبرداران را فراهم ساخته و موجب افزایش تولید محصولات با کیفیت، کاهش هزینه و استفاده صحیح از تکنولوژی را مهیا سازند.
وی با اشاره به فعالیت ۱۱ سایت الگویی کشاورزی در خراسانجنوبی با هزینهکرد ۱۵ میلیون تومانی هر مورد، اظهار داشت: سه سایت در حوزه زراعت، دو مورد گندم، یک مورد پسته، هشت مورد باغبانی در حوزههای پسته زعفران، عناب، زیتون و زرشک مشغول تحقیقات هستند.
مدیر هماهنگی ترویج کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی خراسانجنوبی با بیان اینکه در برنامه ششم توسعه کشور برای حوزه آموزش این سازمان تعهد ۲۹ هزار و ۳۷۶ نفر ساعت روز تعریف شده است، گفت: تعهدات سال ۹۸ برای استان ۳۱ هزار ۷۰۳ نفر ساعت میباشد که در بازه ۹ ماهه امسال ۱۱ هزار ۷۱۵ نفر ساعت برگزار شده است.
شیبانی با اشاره به ۶۴۸ دوره آموزشی ترویج و کشاورزی بهصورت ویدئوکنفرانسی از ابتدای سال ۹۸، بیان داشت: براساس نیازسنجی انجامشده ۱۳ درصد کلاسهای آموزشی در زراعت، ۱۲ درصد دام و طیور، پنج درصد شیلات، ۲۵ درصد باغبانی، ۱۲ درصد آب و خاک، پنج درصد منابع طبیعی، شش درصد دامپزشکی، ۹ درصد حفظ نباتات، سه درصد ترویج و تشکلها و سه درصد هم در حوزه عشایر بوده است.
وی با بیان اینکه اعتبارات تخصیص یافته آموزشی مدیریت هماهنگی ترویج کشاورزی خراسانجنوبی در سال ۹۷ یک میلیارد و ۱۶۹ میلیون تومان در سه حوزه آموزش زنان روستایی، ترویج و فعالیتهای جنبی و ساماندهی مراکز ترویج بوده، خاطرنشان کرد: براساس تفاهمنامههای مبادلهشده بین سازمان جهادکشاورزی و استانداری اعتبارات اختصاص یافته این حوزه دو میلیارد و ۵۹۱ میلیون تومان است که ۵۰۰ میلیون تومان آن برای تجهیز مراکز جهادکشاورزی در بخشها میباشد.
مدیر هماهنگی ترویج کشاورزی سازمان جهادکشاورزی خراسانجنوبی از اجرای طرح نظارتی محصولات سالم با آلایندههای در حدمجاز خبر داد و گفت: این طرح برای صدور گواهی انطباق محصولات خیار گلخانهای خوسف، سبزیهای برگدار شهرستان طبس، زرشک بیرجند و زعفران فردوس در حال اجرا است.
شیبانی با اشاره به راهاندازی صندوق خُرد زنان روستایی واحد ترویج سازمان جهادکشاورزی خراسانجنوبی از سال ۸۴ در استان، گفت: ۲۱۸ صندوق در سطح روستاهای شهرستانهای استان فعال هستند که بالغ بر هشت هزار نفر عضویت دارند.