به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی، مدیرجهاد کشاورزی خوسف از آغاز کشت گیاه چای ترش در شهرستان خوسف خبر داد و گفت: چای ترش یا چای مکی یک محصول وارداتی است که بیشتر از کشور عربستان وارد ایران میشود که طی سالهای اخیرا کشت آن در برخی نقاط کشور گسترش یافته است.
سید حسن رضوی اظهار داشت: چای ترش در دو سال گذشته بهصورت آزمایشی در شهرستان خوسف کشت شد که بهدلیل عملکرد و سازگاری با شرایط اقلیمی، کشاورزان شهرستان امسال هم استقبال خوبی از کاشت آن دارند.
وی از آغاز کشت گیاه چای ترش برای سومین سال متوالی در سطح زمینهای کشاورزی شهرستان خوسف خبر داد و بیان داشت: امسال سع هکتار از زمینهای کشاورزی شهرستان به کشت چای ترش اختصاص داده شده است.
مدیر جهادکشاورزی خوسف با بیان اینکه چای ترش در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری قابلیت رشد دارد، مطرح کرد: گلدهی این گیاه نیز از مهرماه شروع و زمان برداشت کاسبرگها در آبانماه تا دیماه است.
رضوی از توزیع ۱۵ هزار نشاء چای ترش بین زنان روستایی شهرستان خبر داد و گفت: عملکرد چای ترش در هر هکتار ۷۰۰ کیلو گرم غنچه خشک چای ترش است و با توجه به درآمد نسبتا خوبی که دارد امیدواریم در توانمندسازی زنان روستایی نقش بهسزایی داشته باشد.
وی عنوان کرد: چای ترش یا چای مکی یک محصول وارداتی است که بیشتر از کشور عربستان وارد ایران میشود که طی سالهای اخیرا کشت آن در برخی نقاط کشور گسترش یافته است.
مدیر جهادکشاورزی خوسف بیان داشت: این محصول قابلیت فرآوری زیادی بهصورت استفاده در سالاد، ترشی، مربا و مخلوطهای دمنوشی دارد اما بهدلیل عدم اعتبار و امکانات کافی توجهای به فرآوری و بستهبندی برای فروش و کسب درآمد بیشتر نشده و باید سرمایهگذاری و تحقیقات بیشتری روی این محصول صورت گیرد تا به یک درآمد پایدار برای روستائیان برسد.
رضوی کاهش فشار و کنترل کلسترول خون، رفع اختلالات کبدی و صفرا و کمک به پایین آوردن استرس از جمله فواید این محصول ذکر کرد و افزود: همچنین چای ترش سرشار از آهن، مس، اسید سیتریک، آنتوسیانین، فلاونوئیدها و ویتامین c است و در رفع بسیاری از بیماریها مؤثر است.