به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان طبس با اعلام اینکه سطح زیرکشت نخیلات در این شهرستان 1213 هکتار شامل 873 هكتار بارده و 340 هكتار نهال می باشد، گفت: پیش بینی می شود از سطح بارده حدود 4015 تن خرمای اصلاح شده و بومی برداشت شود که علی رغم خشکی و گرمای شدید هوا، ریزش وعارضه خشکیدگی در ارقام تر بویژه مضافتی وکبکاب عملکرد 4600 کیلو گرم در هکتار حاصل گردیده است.
داود بخشایی افزود : با توجه به اقدامات انجام شده درسنوات گذشته بویژه توزیع نهال کشت بافت و پاجوش ارقام مرغوب و تجاری و فعال سازی بخش خصوصی بیش از 75 درصد از نخیلات شهرستان اصلاح گردیده است.
وی ادامه داد: تعداد بهره برداران خرما در این شهرستان 1400 نفر و ارقام عمده خرمای اصلاح شده کبکاب ، زاهدی و مضافتی می باشد.
معاون رئیس سازمان و مدیر جهاد کشاورزی شهرستان طبس از توزيع بیش از 300 اصله نهال كشت بافت يارانه دار ارقام، زاهدي و ربي، و 3000 اصله پاجوش خرما عمدتا ارقام مضافتي و کبکاب و زاهدی از طریق فعال سازی بخش خصوصی در سال زراعی جاری خبرداد وگفت: از محل طرح خريد خدمات گياهپزشكي در بخش زراعي و باغي 1 نفر ناظر بكار گيري كه سطح 40 هكتار از نخلستانهاي شهرستان تحت پوشش قرار گرفته و بیش از 200 برگ اطلاعیه آموزشی بین بهره برداران توزیع گردیده است.
وی عمده مشکلات پیش روی نخلستان های شهرستان را کمبود نیروی کار ماهر در هرس و تربیت درختان، سیستم آبیاری غرقابی، عدم توجه به امر تغذیه اصولی باغات و ظهور و بروز آفاتی همچون سوسک کرگدنی، شپشک و کرم های گرده خوار و میوه خوار ، خشکیدگی خوشه خرما و در سنوات اخیر نیز عارضه شکستگی برگ خرما عنوان کرد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان طبس اظهار داشت: در همین زمینه نیز طرح تحقیقاتی با مشارکت مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی خراسان جنوبی در دست اقدام می باشد.
شایان ذکر است شهرستان طبس مقام اول سطح زير كشت و تولید خرما ی استان را به خود اختصاص داده است ومحصول تولیدی در بازار شهرستان طبس و شهرهای اطراف عرضه می شود.