به گزارش روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی خراسان جنوبی، مدیر حفظ نباتات سازمان با بیان اینکه دقت کشاورزان در انتخاب پیاز سالم در زمان کشت این محصول در پیشگیری از بروز و شیوع آفات، بیماری های زعفران و پوسیدگی نقش اساسی دارد، گفت: هشدارها و آموزشهای لازم به کشاورزان زعفرانکار درخصوص کشت پیازهای سالم، انتخاب پیازهایی که به هیچ وجه دچار له شدگی نباشند داده شده است.
مهدی یوسفی افزود: وجود لكه هاي پوسيده و يا حفره هاي سياه در بنه می تواند نشانه آلودگي به كنه و سایر عوامل خسارتزای گیاهی مانند انواع باکتری ها و قارچها باشد.
وی ادامه داد: کنه ها ، قارچها و باکتری های عامل پوسیدگی پیاز زعفران و نیز باعث باریک تر و کوتاه تر شدن برگ های بوته های زعفران آلوده نسبت به بوته هاي سالم و همچنین خزان زودتر از معمول بوته های آلوده شده و نهایتا باعث کاهش عملکرد محصول می گردد.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی تاکید کرد:کشاورزان به این نکته مهم نیز باید توجه داشته باشند که از جا به جایی خاک همراه با پیاز پرهیز کنند زیرا احتمال آلودگی خاک همراه پیاز نیز بسیار زیاد است.
یوسفی اظهار داشت: کشاورزان عزیز ضمن رعایت عمق کاشت مناسب پیاز (حدود 20-15 سانتی متر) از بکار بردن هر گونه کود و سموم شیمیایی بدون مشورت با کارشناسان جهاد کشاورزی و کلینیکهای گیاهپزشکی در سطح استان پرهیز نموده چرا که مصرف خودسرانه این مواد علاوه بر آلودگی های زیست محیطی می تواند بدلیل ایجاد باقیمانده بیش از حد مجاز سموم در محصول تولیدی ضربه جبران ناپذیری به صادرات آن نیز وارد سازد.