به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی، مدیر جهادکشاورزی شهرستان سربیشه با اشاره به مزایای استفاده از کمپوست درکشاورزی گفت: با هدف افزایش دانش کشاورزان جهت تهیه کمپوست وحفظ محیط زیست، کارگاه آموزشی ترویجی، آشنایی با نحوه تهیه کود آلی کمپوست به صورت غیر حضوری و انفرادی در محل مراکز جهاد کشاورزی مود و درح تشکیل شد.
مریم جوادی بایگی با بیان اینکه کمپوست دارای عناصر غذایی پر مصرف و کم مصرف مورد نیاز گیاهان می باشد و آنرا به تدریج در اختیار گیاهان قرار می دهد، افزود: فیلم آموزشی کارگاه های برگزار شده به زودی در دسترس کشاورزان محترم قرار خواهد گرفت.
گفتنی است که تهیه کود کمپوست محلی با هدف آموزش کشاورزان در محل مراکز جهادکشاورزی مود از نیمه دوم مهرماه و در درح نیمه دوم آبان ماه آغاز شد که شامل مراحل ذیل می باشد:
1-تهیه بقایای گیاهی(بقایای پسته،بقایای زرشک وبقایای کارگاه قارچ) 1940کیلوگرم
2-تهیه کودهای حیوانی(گاوی –گوسفندی-مرغی و...) 1000کیلوگرم
3-ضایعات جانوری با تایید دامپزشکی 60کیلوگرم مرغ تلف شده از مرغداری
از جمله مزایای استفاده از کمپوست درکشاورزی می توان به موارد ذیل اشاره داشت:
همچنین از فواید استفاده از کود آلی کمپوست درزمین های کشاورزیمی توان به موارد ذیل اشاره کرد:
۱- بهبود دانه بندی ، تخلخل ، نفوذپذیری و تهویه خاک در خاکهای سنگین.
۲- نگهداری آب و مواد غذایی در خاکهای سبک و جلوگیری از شستشوی آن.
۳- اجزاء ریز و درشت و مواد متخلخل را در بر گرفته و به تشکیل خاکدانه کمک می کند.
۴- کمپوست می تواند ۲ تا ۶ برابر خود آب نگهداری نموده و از هدر رفتن آن جلوگیری کند.
۵- به خاک رنگ تیره داده و به جذب حرارت و گرم نگه داشتن خاک کمک می کند.
۶- کمپوست دارای عناصر غذایی پر مصرف و کم مصرف مورد نیاز گیاهان می باشد و آنرا به تدریج در اختیار گیاهان قرار می دهد.
۷- افزایش فعالیتهای بیولوژیکی خاک و افزایش حاصلخیزی خاک
۸- افزایش مقاومت گیاهان در مقابل بیماریها
۹- افزایش هوموس و مواد آلی خاک