به گزارش روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی خراسان جنوبی، مدیر جهاد کشاورزی نهبندان گفت: در سال جاری با ارائه طرحهای تشویقی از جمله پرداخت تسهیلات مناسب، حدود ۵۰۰ نفر به جمعیت شتر در این شهرستان افزوده شده است.
علیرضا حیدرپور افزود: اکنون ۱۸ هزار نفر شتر در شهرستان نهبندان وجود دارد که ۱۳ هزار نفر در قطبهای پروش شتر شهرستان از جمله دهسلم، چاهداشی، حیدرآباد، علی آباد کهنو و چاهدراز هستند و پنج هزار نفر در مجتمع پرورش شتر در حاشیه شهر نهبندان نگهداری و پرورش داده میشوند.
وی اظهار داشت: نهبندان نخستین پرورش دهنده شتر در خراسان جنوبی و یکی از قطبهای پرورش شتر در کشور است که سالانه بیش از چهار هزار نفر شتر از این شهرستان برای کشتار و پرورش به دیگر نقاط کشور حمل میشود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نهبندان گفت: ۳۵ درصد شتر خراسان جنوبی در این شهرستان مرزی در حال پرورش است و حدود ۲ هزار خانوار در زمینه پرورش شتر فعالیت دارند.
وی با اشاره به اینکه انواع محصولات شامل شیر، الیاف و گوشت از شتر تولید میشود افزود: تولید شیر شتر در سال جاری نسبت به سال گذشته ۲۰۰ کیلوگرم افزایش یافته است.
حیدرپور گفت: امسال به دلیل سختگیری در حمل شتر، کاهش ۴۰ درصدی حمل شتر زنده به سایر استانهای کشور را داشتهایم.
وی اضافه کرد: همچنین امسال به دلیل اختصاص نیافتن اعتبار آبرسانی سیار فقط با اختصاص نهادههای دامی یارانهای از شترداران شهرستان نهبندان حمایت شد.
مدیر جهاد کشاورزی نهبندان نبود کشتارگاه و کارخانه فرآوری شیر را از مشکلات شترداران نهبندانی ذکر کرد و گفت: کشتارگاه صنعتی شتر نداریم که در صورت راهاندازی علاوه بر کشتار میتوانیم گوشت شتر را به صورت بستهبندی به سایر نقاط کشور ارسال کنیم.
وی ادامه داد: نبود کارخانه فرآوری شیر شتر و دور بودن نهبندان از کارخانههای فرآوری شیر سایر استانها از مشکلات دامداران منطقه است که در صورت رفع آنها علاوه بر سهولت کار باعث درآمدزایی و اشتغالزایی میشود.