به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی، رییس سازمان در جلسه سازگاری با کم‌آبی خراسان جنوبی که با حضور استاندار برگزار شد، گفت: با بهره‌گیری از روش‌های نوین آبیاری در خراسان جنوبی ۱۱۴ میلیون مترمکعب آب صرفه‌جویی شده و راندمان آبیاری از ۴۴ به ۴۷ درصد رسیده است.

غلامرضا قوسی افزود: ۲۲ درصد از اراضی کشاورزی استان زیر پوشش سامانه‌‎های نوین آبیاری قرار گرفته است.

وی گفت: تاکنون حدود ۳۶ هزار هکتار از اراضی استان به سامانه‌های نوین آبیاری مجهز شده است که یک سوم اراضی مستعد را شامل می‌شود.

رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی اظهار داشت: از ابتدای سال جاری تاکنون سه هزار و ۷۰۰ هکتار آبیاری نوین در استان اجرا شده و هشت هزار و ۵۰۰ هکتار در دست اجرا است.

وی گفت: کنتورگذاری هوشمند بر روی چاه‌های کشاورزی استان در گذشته به صورت رایگان انجام می‌شد و هزینه‌ای که در حال حاضر گرفته می‌شود کشاورزان را برای کنتورگذاری تا حدودی بی‌رغبت کرده است.

قوسی با بیان اینکه در حوزه جهاد کشاورزی ۲ نوع پروژه سازه‌ای و غیر سازه‌ای وجود دارد افزود: در بخش پروژه‌های سازه‌ای براساس هدف‌گذاری باید ۱۱۸ میلیون مترمکعب صرفه‌جویی و در بخش غیرسازه‌ای ۴۴ میلیون مترمکعب صرفه‌جویی آب داشته باشیم.

دبیر اجرایی نظام صنفی بخش کشاورزی خراسان جنوبی هم گفت: ۹۰ درصد آب‌های زیرزمینی استان در اختیار بخش کشاورزی است و سال ۹۲ مصرف بخش کشاورزی ۷۱۰ میلیون مترمکعب بوده که با توجه به اجرای طرح تعادل‌بخشی، ۲۱۰ میلیون مترمکعب تاکنون در این بخش صرفه‌جویی داشته‌ایم.

علی رومنجانی افزود: کشاورزان با کاهش سهمیه آب کشت زراعی خود را حذف کردند و فقط باغات را آبیاری می‌کنند و کاهش دوباره سهمیه‌ها به معیشت خانوارها ضربه می‌زند.

وی اظهار داشت: در شورای عالی آب که سال ۹۲ در کشور ۱۵ پروژه برای تعادل‌بخشی تبیین شده و شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی فقط کم کردن آب‌ چاه‌های کشاورزی را در برنامه دارد و باید راهکارهای دیگر را نیز در دستور کار خود قرار دهد.