به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی، رییس سازمان از توسعه فعالیت‌های شیلات و آبزیان در استان خبر داد و گفت: تولید ماهیان گرمابی از ۵۵۵ تن در ابتدای فعالیت دولت به هزار و 463 تن و ماهیان زینتی از ۸۳۰ قطعه به یک میلیون و 274 هزار قطعه در حال حاضر افزایش یافته است.

غلامرضا قوسی عنوان کرد: در حال حاضر بیش از 700 باب استخر دو منظوره کشاورزی (ذخیره آب - پرورش ماهی)  در استان فعال می باشد.

وی حمایت و گسترش صندوق‌های حمایت از توسعه بخش کشاورزی و صندوق‌های خرد زنان روستایی و عشایری را از دیگر اهداف و برنامه‌های سازمان جهاد کشاورزی در دولت تدبیر و امید برشمرد.

رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی افزود: تعداد اعضای حقیقی و حقوقی صندوق‌های حمایت از توسعه بخش کشاورزی از ۷۰ هزار و ۳۶۶ نفر در ابتدای دولت به ۸۷ هزار و ۸۳۷ نفر و سرمایه ثبتی از ۳۹۰ میلیارد ریال به بیش از ۸۰۹ میلیارد ریال در حال حاضر رسیده است.

قوسی ادامه داد: همچنین تعداد صندوق‌های اعتباری خرد زنان روستایی و عشایری استان از ۸۹ مورد در ابتدای دولت تدبیر و امید اکنون به ۲۳۰ مورد افزایش یافته که رقم قابل توجهی است.

وی بیان کرد: ردیابی، شناسایی و کنترل عوامل خسارت زای گیاهی قرنطینه‌ای از ۱۸ هزار هکتار در سال ۹۲ به ۵۵ هزار هکتار در سال ۹۹ رسیده است.

رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی افزایش ضریب مکانیزاسیون بخش کشاورزی از ۰.۹۰ درصد به ۲.۱۱ درصد، افزایش جذب مواد خام از ۱۰ هزار تن به ۹۲ هزار تن و کاهش ضایعات از یکهزار تن به ۳۵ هزار تن از دیگر اقدامات مهمی است که در دولت تدبیر و امید محقق شده است.

وی با اشاره به اهم استعدادها و مزیت‌های کشاورزی استان یادآور شد: خراسان جنوبی رتبه نخست تعداد شرکت‌های سهامی زراعی، رتبه نخست تعداد قنوات، رتبه اول کشور در تولید زرشک، رتبه اول در تولید عناب، رتبه دوم کشور در تولید زعفران و رتبه چهارم کشور در تولید پنبه را به خود اختصاص داده است.

قوسی ادامه داد: همچنین دارا بودن رتبه پنجم کشور در تولید پسته و گل نرگس، رتبه هشتم در تولید انار و بادام، داشتن ۲۰ درصد جمعیت شتر و وجود چرخه کامل تولید گوشت مرغ در استان از دیگر مزیت‌های بخش کشاورزی محسوب می‌شود.