به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی، رییس سازمان در نشست خبری اظهارکرد: متوسط بارندگی در خراسان‌جنوبی حدود ۳۸ میلی‌متر بوده که این میزان کاهش بارندگی در استان بی سابقه است.

غلامرضا قوسی بیان‌کرد: خشکسالی بر بخش کشاورزی و صنعت دام تأثیر مستقیم گذاشته است که با توجه به ظرفیت بالای اشتغال زایی این حوزه باید تدبیری برای رفع مشکلات دامداران و کشاورزان اندیشید.

وی با اشاره به اینکه برای رفع این مشکل همراه نمایندگان خراسان‌جنوبی در مجلس جلسه‌ای با مسئولان و متولیان کشوری چون معاون امور دام وزارت جهاد کشاورزی و رییس سامان امور عشایر کشور در این زمینه برگزار کردیم، ادامه‌داد: یکی از مصوبات این جلسه در اختیار قرار دادن ۶ هزار تن جو و ۶ هزار تن ذرت در مرحله اول به خراسان‌جنوبی بود.

وی بیان‌کرد: همچنین تصویب شد که برای خرید علوفه و رفع مشکل نقدینگی تعاونی و تشکل‌های عشایری تسهیلات یک ساله و پنج ساله در اختیار تعاونی‌های عشایری قرار داده شود تا عشایر در این زمینه نیز مشکلی نداشته باشند.

رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان‌جنوبی گفت: ما در سه ماه پایان سال ۹۸ حدأکثر میزان کنستانتره که به مصرف دام رسیده چهار هزار و ۵۰۰ تن بوده ولی در سه ماه سال ۹۹ به حدود ۹ هزار تن و در فروردین ۱۴ هزار تن رسیده است.

قوسی اظهار کرد: در خصوص اعطای تسهیلات کم بهره و اعتبارات بلاعوض به بهره برداران بخش کشاورزی در راستای جبران خسارت های خشکسالی وزیر جهاد کشاورزی در تاریخ ۲۹ فروردین ۱۴۰۰ نامه ای به وزیر کشور نوشته اند که آن را پیگیری می کنیم.

وی گفت: پیش بینی ما این است که کل خسارت وارده به بخش کشاورزی در مرحله اول خشکسالی دو هزار و ۴۷۰ میلیارد تومان است و هر چه قدر این خشکسالی ادامه یابد خسارت ها نیز افزایش می یابد.

رییس جهاد کشاورزی خراسان‌جنوبی با بیان اینکه امسال یک سال سخت برای کشاورزان و دامداران استان است، اظهارکرد: اگر تشکل‌ها و اشخاص حقیقی و حقوقی بخواهند علوفه وارد کنند، از آنان حمایت می‌کنیم.

قوسی گفت: خسارت وارده به بخش کشاورزی در مرحله اول خشکسالی دو هزار و ۴۷۰ میلیارد تومان بوده که در حال افزایش است.