به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی، سیدجلال مدرسی در بازدید از میدان دام استان در خصوص تولید پشم در خراسان جنوبی گفت: پشم های تولیدی در خراسان جنوبی بالاترین درجه کیفیت را دارد و آب و هوای منطقه در این کیفیت موثر است
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی افزود: نرمی و لطافت بالا، مجعد بودن و طول الیاف خاص، پشم های تولیدی در خراسان جنوبی را در درجه ممتاز قرار داده است.
دکتر سیدجلال مدرسی بیان کرد: سال گذشته میزان هزار و 42 تن پشم خام به ارزش 2 میلیارد و 100 میلیون تومان از حدود770 هزار رأس گوسفند و بره در استان به دست آمد.
وی افزود: سیاست سازمان جهاد کشاورزی این است که با اصلاح نژاد و کاهش دام وابسته به مرتع به منظور کاهش فشار بر مراتع استان، راندمان تولید پشم را در استان افزایش دهیم .
مدرسی عنوان کرد: در خراسان جنوبی 36 هزار دامدار وجود دارد و بیشترین پشم گوسفند به ترتیب در شهرستان های قاین، نهبندان و بیرجند تولید می شود.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان گفت: عمده ترین تولید پشم در خراسان جنوبی مربوط به نژاد بلوچی است و پارسال از هر گوسفند با این نژاد یک کیلو و نیم کیلو پشم به دست آمد که قیمت آن از 3 هزار تومان تا 4 هزار و 500 تومان بسته به کیفیت متغیر است.
سید جلال مدرسی با اشاره به اینکه استان خراسان جنوبی نیاز مبرم به کارخانجات فرآوری پشم دارد، افزود: سرمایه گذاری برای احداث کارخانجات فرآوری پشم و مخصوصا پشم کرک، باعث رونق بازار، قیمت گذاری واقعی، سودآوری مناسب برای دامدار منطقه و همچنین بسته بندی کلاسیک جهت صادرات به خارج از کشور خواهد شد.
لازم به ذکر است که پشم چینی گوسفندان در خراسان جنوبی همه ساله پس از بارندگی های بهاره و پیش از گرم شدن هوا آغاز می شود و تا اواخر خرداد ماه ادامه دارد.