باوجود کاهش میزان تولید گندم، بالغ بر هزار تن گندم از کشاورزان خراسان جنوبی خریداری شد.
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی، هاشم ولی پور مطلق از خرید تضمینی هزار و ۸۰ تن گندم از کشاورزان خراسان جنوبی خبر داد و گفت: در حال حاضر یک پنجم مصرف گندم استان در داخل تولید می شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با بیان اینکه تاکنون ۵۶۲ تن از این میزان خرید تضمینی در سامانه ثبت شده است، گفت: ۲۲ مرکز خرید در استان گندم را از کشاورزان خریداری می کنند.
ولی پورمطلق تصریح کرد: از این تعداد ۱۹ مرکز زیر پوشش تعاون روستایی و سه مرکز زیر پوشش شرکت غله و خدمات بازرگانی است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی افزود: امسال شاهد موافقت دولت برای پرداخت کرایه حمل مستقیم به کشاورز هستیم که این مهم از طرفی سبب صرفه جویی در هزینه ها و از طرفی مشوقی برای کشاورزان برای فروش محصول به صورت تضمینی خواهد بود.
وی بیان کرد: تاکنون از هزار و ۴۵۰ هکتار سطح زیر کشت این محصول برداشت شده است که قیمت تضمینی هر کیلو گندم هزار و ۳۰۰ تومان است.
هاشم ولی پورمطلق با بیان اینکه سطح زیر کاشت گندم در سال زراعی 96-1395 معادل 22055 هکتار بود که از این سطح قریب 21 هزار تن گندم مازاد کشاورزان در قالب طرح خرید تضمینی خریداری شد، افزود: سطح زیر کشت در سال زراعی جاری با کاهش 5 درصدی به 21 هزار هکتار خواهد رسید.
رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی از دلایل کاهش میزان تولید گندم در سال جاری به کاهش میزان نزولات جوی، افزایش میزان دما، کاهش میزان رطوبت نسبی در سطح استان، افزایش میزان تبخیر و تعرق، افزایش مدت ساعات آفتابی ماهیانه، افزایش تعداد روزهای یخبندان در سطح استان اشاره کرد و افزود: در کنار موارد ذکر شده، عواملی دیگری از قبیل افزایش رغبت کشاورزان به کاشت محصولات باغی با توجه به کارایی مصرف آب بالاتر و صرفه اقتصادی بیشتر، کاهش کمی و کیفی منابع آبی ناشی از بروز خشکسالیهای مکرر، اعلام دیرهنگام قیمت تضمینی محصول در سال جاری، هجوم آفات و بیماریها با توجه به بروز خشکسالیها و فقر مراتع نیز بر کاهش سطح زیر کاشت محصولات زراعی بهطور اعم و گندم بهطور اخص تأثیرگذار بوده است.
هاشم ولی پورمطلق در خصوص جلوگیری از کاهش محصول گندم گفت: اقدامات زیادی اعم از بهزراعی از قبیل(رعایت تاریخ کاشت، توسعه روشهای نوین آبیاری، توسعه کشاورزی حفاظتی، افزایش سطح کشت کود سبز، رعایت تغذیه متوازن، مبارزه بهموقع با آفات و بیماریها، ایجاد مزارع انتخاب مشارکتی تغذیه و تراکم و توسعه برداشت مکانیزه) و اقدامات بهنژادی شامل( تولید و توزیع بذور اصلاحشده، راهاندازی مزارع انتخاب مشارکتی ارقام بهمنظور شناسایی ارقام سازگار با شوری و خشکی) صورت گرفته است تا پیامدهای تغییرات اقلیم و زیستمحیطی به حداقل ممکن برسد.