به گزارش روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی خراسان جنوبی، مدیر جهاد کشاورزی سربیشه با بیان اینکه ایستگاه بز کرکی با هدف اصلاح نژاد دام شهرستان در سال ۱۳۷۸ راهاندازی شد، گفت: هدف کلی این طرح ترویج و حفظ ژنتیکی بز کرکی منطقه، رشد کمی و کیفی تولیدات کرک، تولید مواد اولیه صنایع و کارخانجات است.
مریم جوادی بایگی به تولید سالانه ۲۷ تن کرک و مو در شهرستان سربیشه به عنوان تنها ایستگاه بز کرکی خراسان جنوبی اشاره کرد و افزود: سالانه در این شهرستان ۱۲ تن کرک و ۱۵ تن مو تولید میشود و تولید کرک از ایستگاه بز کرکی در سال گذشته ۱۳۰ کیلوگرم بود که تولید آن امسال به ۱۷۰ کیلوگرم افزایش یافت.
وی گفت: تعداد دام سبک شهرستان سربیشه ۱۶۰ هزار رأس است که از این تعداد ۹۶ هزار و ۳۷۴ راس بز و بزغاله و ۶۳ هزار و ۶۲۳ راس گوسفند است.
مدیر جهاد کشاورزی سربیشه با اشاره به مقاومت زیاد این نژاد در شرایط سخت، توان تولید در شرایط خشکسالی و قدرت راهپیمایی زیاد را از خصوصیات بز کرکی عنوان کرد و افزود: شهرت این بز به دلیل کرک است و در نژادهای خالص ۸۰ درصد بدن حیوان را کرک پوشیده است.
جوادی بایگی افزایش تولید شیر و دوقلوزایی را از دیگر خصوصیات این بز ذکر کرد و گفت: مراکز و ایستگاههای اصلاح نژاد به عنوان هستههای بارز ژنتیکی باعث ایجاد بانک ژن و حفظ نژاد دام است.