به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی، مدیر جهادکشاورزی شهرستان سربیشه درخصوص کشاورزی حفاظتی گفت: کشاورزی حفاظتی یعنی حفظ و بهبود منابع طبیعی پایه و دستیابی به بازدهی بیشتر و پایداری تولید با حفظ محیط زیست.
مریم جوادی بایگی مدیریت بقایای گیاهی، حفظ ماده آلی خاک و حفظ محیط زیست را از اصول کشاورزی حفاظتی برشمرد و افزود: اعمال تناوب و انتخاب آرایش کشت مناسب هر منطقه و کاهش عملیات خاکورزی و همچنین سودمندی اقتصادی از دیگر اصول و مزایای کشاورزی حفاظتی می باشند.
وی اظهار داشت: یکی از اجزای لاینفک کشاورزی حفاظتی، خاکورزی حفاظتی است که خود شامل کم خاکورزی و بی خاکورزی می باشد. در خاکورزی حفاظتی پس از عملیات بذرکاری بایستی حداقل ۳۰ تا حداکثر ۹۰ درصد سطح خاک با بقایای گیاه قبلی پوشانده شده باشد.
مدیر جهادکشاورزی شهرستان سربیشه بیان کرد: در کم خاکورزی عملیات آماده سازی زمین در تمام زمین یا بخش هایی از زمین (پشته ها یا نوارهای کشت) توسط چیزل و کولتیواتور در عمق ۱۰ تا ۱۵ سانتیمتر انجام می شود و ۲۵ تا ۶۰ درصد بقایا در زمین باقی می ماند. در بی خاکورزی عملیات کشت بدون خاک ورزی با دستگاه کشت مستقیم در ۹۰ درصد بقایای قبلی انجام می شود.
جوادی بایگی ادامه داد: یکی از دیگر از اجزای کشاورزی حفاظتی حفظ ماده آلی خاک و کشت کود سبز (مانند منداب) و برگرداندن آن به خاک برای تغذیه مواد آلی خاک می باشد.
وی گفت: در شهرستان سربیشه در سال زراعی گذشته، با توجه به برگزاری کارگاه های آموزشی موضوعات فوق، میزان سطح زیر کشت کم خاکورزی به ۲۴۵۰ هکتار و بی خاکورزی ۸۰ هکتار رسیده و همچنین ۱۰۰ هکتار منداب جهت برگردان به خاک انجام شده است.