به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی، مدیر امور باغبانی سازمان با بیان اینکه معرفی و ثبت جهانی عناب می تواند به برند سازی در این حوزه منجر شود، اظهار داشت: به منظور بهرهمند شدن از ارزش معنوی این محصول میبایست ارقام عناب استان ثبت جهانی شود.
عبدالرضا رضایی رضایی در خصوص اقدامات لازم برای معرفی عناب و گسترش تولید و صادرات این محصول گفت: در گام نخست لازم است ژنوتیپهای برتر عناب بومی استان شناسایی شود و در این خصوص دو ژنوتیپ بومی به نامهای سیوجان و ماژان معرفی شده است و در کشور شهرت دارد.
وی افزود: با فعال کردن زنجیرههای مذکور میتوان ضمن ارتقاء جایگاه محصول عناب نسبت به برند سازی و توسعه صادرات آن اقدام کرد.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی در خصوص آفات محصول عناب اظهار کرد: از جمله آفات عمده محصول عناب، مگس و سنک است که عناب کاران با خسارت آنها آشنایی کامل دارند و در صورت به کار بردن توصیههای کارشناسان و مروجان و مبارزه به موقع با این آفات، مشکل خاصی به وجود نمیآید.
وی ادامه داد: شرایط اقلیمی مانند گرما، طوفانهای تابستانی و عوارض ناشی از شوری آب و تجمع املاح در خاک جزو عوامل خسارت زا به عناب محسوب میشوند که رعایت اصول مدیریت باغ و بیمه کردن محصول میتواند به کاهش خسارتها کمک کند.
رضایی در خصوص مبارزه با آفات عناب تصریح کرد: باغداران میتوانند با مراجعه به کلینیکهای گیاه پزشکی و تهیه نسخه نسبت به تأمین سموم مورد نیاز اقدام کنند.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: قسمتی از محصول عناب استان مصرف داخلی دارد و عمده آن به استانهای همجوار مخصوصا به خراسان رضوی ارسال می شود.
وی با بیان اینکه پارسال صادرات عناب به خارج از کشور از گمرک استان گزارش نشده است، افزود: با شیوع ویروس کرونا و تأثیر منفی آن بر سفرها، بازار فروش محصول عناب به شدت لطمه دیده است.
رضایی درباره تسهیلات اختصاص یافته به کشاورزان گفت: در مقاطعی از سال تسهیلات سرمایه در گردش برای خرید نهادهها در قالب کشاورز کارت و روشهای دیگر در اختیار متقاضیان قرار میگیرد.